ZA DOPRINOS LOKALNOM SPORTU

Riječkom sportskom savezu dodijeljena nagrada Milan Neralić Hrvatskog olimpijskog odbora

Riječki sportski savez danas je na svečanosti u hotelu The Westin u Zagrebu dobio nagradu Milan Neralić koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. 

Nagradu Milan Neralić je Hrvatski olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Kandidate predlažu županijske i lokalne sportske zajednice na području Republike Hrvatske te Hrvatski olimpijski odbor, a o dobitnicima odlučuje sedmeročlano Ocjenjivačko povjerenstvo kojim je predsjedao Mladen Pavićević. 

Neralićevu nagradu je predsjednici Riječkog sportskog saveza Dorotei Pešić Bukovac uručio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač za dugogodišnji značajni doprinos Riječkog sportskog saveza razvoju sporta i jačanju sustava sporta no lokalnoj razini te za unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno za unaprjeđenje sportsko rekreacijskih aktivnosti i sporta u cjelini.

Uz Riječki sportski savez danas su nagrađeni i zaslužni sportski djelatnici Goran Kovačić, Josip Milaković, Branko Piljek i Tonko Sabljić.

Nagradu Milan Neralić predstavlja pisana povelja te skulptura povezana s likom i djelom Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje u povijesti – bronce u mačevanju na II. Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari