HNK RIJEKA

RIJEKA -KOPER 3:0 Bijeli uvjerljivom pobjedom zaključili pripreme u Kranjskoj Gori

Nogometaši Rijeke uspješno su zaključili pripreme u Kranjskoj Gori. Bijeli su s uvjerljivih 3:0 svladali slovenskog prvoligaša Koper i tako na najbolji mogući okončali svoj boravak u Sloveniji

Rijeka je prijetila u šestoj minuti. Djouahra je presjekao loptu i odigrao za Grgića koji je gurnuo za Ivanovića koji je pao nakon kontaka s vraterem Kopera, ali sudac mnije pokazao na bijelu točku.

U osmoj minuti Ivanović je srušen na 17 metara. Čabraja je potegnuo iz slobodnog udarca, – slobodan udarac Čabrjaa je potegnupo lopta zapel u živom zidu

Dvije minute kasnije novi pokušaj Rijeke. Nakon ubačaja iz kuta, Krešić je poucao glavom, ali bio je nerepcizan

Domžale su uzvratile udarcem Omladića s 18 meatara (13′), ali ni tu nije bilo preciznosti.

Na otvaranju 28. minute Ivanović si je otvorio prostor na 18 metara, njegov udarac odbio je vratar Kopera. Lopta je došla do Grgića koji je pokušao iz prve, ali iz nepovoljnog kuta nije uspio pogoditi okvir gola.

U 32. minuti bijeli su bili blizu gola. Čabraja je ubacio iz slobodnog udarca, Hodža spustio loptu. Obrana Kopera nije dobro očistila opasnost, Djouahra je primirio kratko loptu na 17 metara, potegnuo iz prve – greda!

Gosti su uzvratili dvije minute kasnije. Nakon ubačaja s desnog boka, udarac Kotnika otišao je preko grede.

U 39. minuti dalekometni pokušaj Djouahre iz slobodnog udarca otišao je preko grede.

Dvije minute kasnije nova dobra akcije, novi lijep potez Djouahre, ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio kvalitetan da bi ugrozio suparnička vrata.

Rijeka je povela u 43. minuti. Veiga je izbio jednu loptu ispred suparničkog igrača, loptu je promašio Diarra. Djouahra je iskoristio neporeznost braniča Kopera, smirio loptu, napravio par koraka i poentirao – 1:0.

U prvoj minuti sudačke nadoknade valja ubilježiti i udarac Barišića, kojega je lako ukrotio Labrović.

U 49. minuti jedan visoki ubačaj umalo se pretvorion u opasnost za riječka vrata.

Koper je bolje ušao u nastavak utakmice, nedostajalo je slovenskom sastavu konkretnosti u završnici.

U 55. minuti sjajna minijatura Ivana Lepinjice. Veznjak Rijeke prvo se izborio za loptu, a onda odličnim udarcem s dvadesetak metara zatresao suparničku mrežu.

U 60. minuti sjajna akcija Rijeke. Djouahra i Čabraja odigrali su dupli nas na lijevom boku, ubačaj je stigao do Libera koji je proslijedio loptu do Hodže. Veznjak Rijeke bio je neumoljiv – 3:0.

Domžale se uspjelo oporaviti od šoka, u 64. minuti brzu polukontru okončao je Omladič udarcem koji je otišao iznad grede.

Blizu gola slovenski sastav bio je u 68. minuti. Nakon ubačaja iz kuta, u sjajnoj prilici bio je Osuji, ali njegov udarac glavom s pet metara otišao je preko gola.

Rijeka je odgovorila u 70. minuti Gajzler je odličnim dodavanjem pronašao Bandu koji je odigrao za Princea, ali udarac s 18 metara otišao je preko grede.

Nakon kratkog zatišja, u 82. minuti nova kontra Rijeke, Banda je u završnici odigrao za Jankovića čiji je udarac išao ravno u vratara Kopera.

Koper je do počasnog gola zamalo stigao u 85. minuti, ali udarac Marsetiča zaustavila je vratnica.

Samo minutu kasnije nova sjajna prilika za Koper. Nakon brze akcije po desnoj strani, lopta je došla do Osuija čiji je udarac 15 metara otišao pored gola.

Bijeli su ovom utakmicom zaključili pripreme u Kranjskoj Gori, te se vratili u Rijeku gdje i 14. srpnja očekuje generalka protiv Slaven Belupa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari