RIJEKA-LOKOMOTIVA 1:0 Vrijednom pobjedom Bijeli i dalje na diobi prvog mjesta!

Na početku utakmice raritetan trenutak koji je zaslužio gromoglasan pljesak svih na Rujevici: počasni početni udarac na večerašnjem susretu izveo je Sergio Legan, prvi kapetan Rijeke koji je u srijedu proslavio – 90. rođendan!

rijeka kapetan 2

RIJEKA LOKOMOTIVA 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 5. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 3000. Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelac: Mitrović (10)

RIJEKA – Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta – Maleš, Bradarić (Martić, 75) – Vešović (Čanađija, 78), Gavranović, Matei (Mišić, 63) – Bezjak

LOKOMOTIVA – Zagorac – Bartlolec, Majer, Majstorović, Šunjić, Marić, Perić, Grezda (Ćekići, 70), Capan, Fiolić, Bočkaj

Vrlo dobru utakmicu europske „arome“ odigrali su u prvom poluvremenu Rijeka i Lokomotiva, dva ovoljetna hrvatska predstavnika u 3. pretkolu Europske lige.

rijeka lokomotiva

Gosti, u pomalo egzotičnoj, da ne kažemo kričavoj opremi jarkoružičaste boje i Riječani u svojoj klasičnoj opremi bijele boje odigrali su živahnu, dinamičnu utakmicu s puno htijenja na obje strane, a prvo poluvrijeme moglo je biti i bogatije golovima da je Mario Gavranović iskoristio „mrtvaca“ u 19. minuti kada je nakon njegova udarca glavom lopta odbijena od obrane gostiju došla ponovno do bijelog broja „17“, no on ju je snažno uputio s nekim osam metara udaljenosti preko vratiju golmana Zagorca.

rijeka lokomotiva armada

Srećom, još ranije Riječani su došli do vodstva, i to već u 10. minuti. Nakon kornera najviši u skoku bio je Matej Mitrović koji je uputio snažan i dobro plasiran udarac glavom. Zagorcu je preostalo samo krenuti po loptu u mrežu!

Riječani su bili aktivniji i konkretniji na terenu, no Lokomotiva se predstavila kao organizirana momčad „s glavom i repom“, ekipa kojoj nije nedostajalo ambicija.

Rijeka je mogla udvostručiti prednost u 34. minuti. Vešović je odlično proigrao Bezjaka koji je izbio sam ispred Zagorca, ali vratar Lokomotive sačuvao je svoju mrežu.

Imali su i gosti nekoliko zanimljivih i opasnih pokušaja, posebno u završnici prvog poluvremena. Prvo je Prskalo u 40. minuti pravovremenim istrčavanjem spriječio da Fiolić ostane sam pred golom Rijeke. Budni vratar Bijelih bio je za djelić sekunde brži, i uspio je izbaciti loptu ispred gostujućeg napadača.

Tri minute kasnije Grezda je uspio primiriti dugu loptu i izboriti se za poziciju za udarac u kaznenom prostoru Rijeke, ali njegov pokušaj blokirao je Elez.

Rijeka je s prilikom otvorila i drugi dio. Prskalo je bacio dugu loptu za Gavranovića koji je odigrao za Vešovića. Nogometaš Rijeke sjurio se u kazneni prostor, ali u samoj završnici izgubio je kontrolu nad loptom i propala je obećavajuća prilika. Uslijedili su pokušaji Vešovića glavom i brza kontra koju je povukao Mišić, ali koja u konačnici nije dala rezultata.

Lokomotiva je najveću priliku imala u 83. minuti. Majstorović se našao u odličnoj situaciji na desetak metara od gola, a njegov udarac završio je na gredi. Lopta se odbila do Bočkaja čiji je udarac blokiran. Gosti nisu dobili drugu priliku i Rijeka je sačuvala prednost za nova tri boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari