KONFERENCIJSKA LIGA

Galerija | Rijeka posrnula na Rujevici, ostaje nada u uzvrat: Haris Vučkić sjajno zabio a onda Šveđani pretrčali i nadmudrili bijele

U prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige Rijeka je poražena na Rujevici od švedskog Djurgardensa 1:2

RIJEKA – DJURGARDENS 1:2 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Christian-Petru Ciochirca. Gledatelja: 6473.

Rijeka: Labrović; Krešić, Pavlović, Smolčić, Vukčević – Selahi, Alvarez, Vrančić – Ampem, Vučkić, Obregon.

Djurgarden: Widell Zetterström; Ekdal, Hien, Bengtsson, Johansson – Schüller, Eriksson, Finndell – Radetinac, Asoro, Edvardsen.

Strijelci: 0:1 Vučkić (13), 1:1 H. Finndell (38), 1:2 V. Edvardsen (54)

Rijeka se odlično postavila i držala u uvodu utakmice i povela maestralnim pogotkom kapetana Harisa Vučkića.

No onda je – prebrzo – do izražaja došla uigranost gostiju koji nižu pobjede u poodmaklom švedskom prvenstvu, dok su Riječani praktički na teren istrčali s tek jednom prvenstvenom utakmicom iza sebe (pobjeda u Šibeniku).

Bilo je primjetno, kako su minute odmicale, da su noge riječkih nogometaša još prilično ‘teške’, švedski brzanci lako su osvajali desetke metara na sredini terena, iz čega su se onda izrodile i matne pozicije za napadače Djurgardensa.

Rijeka je povela u 13. minuti. Vučkić je pomalo i sretno dobio loptu s desne strane, ušao je u kazneni prostor i s dva lažnjaka zavaljao dvojicu igrača Djurgardena!. Na kraju je elegantno zabio za vodstvo bijelih. Rujevica je odmah eksplodirala!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nažalost po Rijeku, nakon postignutog gola Šveđani su malo-pomalo preuzimali konce igre u svoje ruke. U najgore vrijeme po psihu domaćih, potkraj igre u prvom poluvremenu, uspjeli su i izjednačiti rezultat. Bila je to prva prava akcija gostiju i odmah je rezultirala gol-prilikom. Protutnjali su po desnoj strani i Edvardsen je centrirao po travi u kazneni prostor gdje iz drugog plana nailazi Finndell i posprema loptu u mrežu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako su zatvorili prvo poluvrijeme, tako su gosti otvorili drugo i ponovno zabili. U 54. minuti sjevnula je kontra tri na tri a dobru loptu u prostor, kroz obranu Rijeke koja se nije snašla, dobio je Edvardsen koji nije imao problema s realizacijom. Labrović je bio nemoćan a na semaforu je zasvijetlo Rijeka – Djurgardens 1-2, na oduševljenje gostujućih navijača kojih se u ‘kavezu’ stadiona Rujevica natiskalo oko 400.

U posljednjoj trećini utakmice bijeli su krenuli na sve ili ništa s novim, mladim snagama u napadu. U igru su ušli i Bušnja i Frigan i Hodža i Alen Halilović čime su bijeli dobili novu energiju u igri prema naprijed, no nažalost nekoliko poluprilika nisu uspjeli pretvoriti u golove.

Do kraja susreta Rijeka je nastojala stići do pozitivnog rezultata pred uzvrat u Stockholmu koji je na rasporedu za tjedan dana, ali čvrsti sastav Djurgardena uspješno je otklanjao sve neugodne situacije pred svojim golom.

Treba istaknuti da je za vrijeme cijelog susreta Rijeka imala fantasttičnu podršku s tiribina, neovisno o kretnaju rezultata.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari