SUPERSPORT HNL

Rijeka s kombiniranom momčadi nije iskoristila svoje prilike pa pogreškama sama sebe pobijedila

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je poveo već u 4. minuti: Labrović nakon napada domaćih nije uspio ukrotiti jednu loptu koja se vratila do Jurišića koji je lako zabio. U 73. minuti lopta se odbila od Bande na nogu Matkoviću koji je griješi i susret je time bio riješen

OSIJEK – RIJEKA 2:0 (1:0)

OSIJEK – Opus Arena. Utakmica 35. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 9.000.

Strijelci: 1:0 Jurišić (4), 2:0 Matković (73)

OSIJEK: Kolić – Prekodravac, Bralić, Jurišić, Omerović, Cokaj, Nejašmić, Bukvić, Pušić, Mierez, Matković.

RIJEKA: Labrović – Bogojević, Dilaver, Radeljić, Čabraja, Petrovič, Grgić, Fruk, Banda, Yansane, Janković, Obregon.

Dobra vijest – ovaj poraz Riječanima rezultatski baš ništa ne znači, drugo mjesto na prvenstvenoj ljestivici odavno je ‘zacementirano’.

Loša vijest – četvrti je to prvenstveni poraz Rijeke zaredom i stiže u najnezgodnije vrijeme, uoči uzvratne utakmice finala Supersport kupa Hrvatske gdje će Riječani u srijedu nakon 0:0 u prvoj utakmici u Zagrebu na svojoj Rujevici tražiti pobjedu, čime bi ovu vrlo dobru sezonu osvajanjem trofeja u Kupu pretvorili u – sjajnu!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Za Riječane je sve krenulo po zlu već u ranoj fazi utakmice. U 4. minuti Osijek je poveo 1:0. Jurišić je nakon prodora pokušao odigrati dupli pas s Omerovićem, ali Bogojević je malo skrenuo loptu, Labrović je nije uspio ukrotiti pa se vratila do Jurišića koji je lako poentirao.

1Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka je vrlo brzo mogla uzvratiti na isti način: u 13. minuti Petrovič je osvojio jednu ničiju loptu i sjajno u prostor proigrao Obregona. Kolumbijac je iskosa s lijeve strane izašao sam pred Kolića i udarcem se desetak metara pogodio bližu vratnicu!

Utakmica se nastavila u vrlo dobrom ritmu, opravdavajući naziv derbija kola. Riječani su imali još nekoliko lijepih prilika za gol, najčešće je pokušavao agilni Grgić, a navijači Rijeke mogu najviše žaliti za prilikom iz 53. minute kada je jedna odbijena lopta došla do Grgića koji je neometan s nekih 13 metara pucao preko gola.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmica je lišena rezultatske neizvjesnosti u 73. minuti. U jeku pokušaja Rijeke domaćin je poveo 2:0. Bralić je krenuo u prodor, obrana Rijeke na trenutak otklonila opasnost, ali lopta se nespretno od Bande odbila Matkoviću koji je lako poentirao.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari