SUPERSPORT HNL

Galerija | Rijeka sigurnom pobjedom zaključila prvi dio HNL-a. Ivanović se raspucao, Pjaca se pridružio krasnim pogotkom

Kako je na Noći Rijeke u dvorani Hotela Neboder u utorak predsjednik Rijeke Damir Mišković najavio, tako je i bilo: ‘Nema imperativa, ali Rudeš morate pobijediti pa da svi zajedno mirno provedemo predstojeće Božićne blagdane i u miru odemo na prvenstvrenu pauzu’

RIJEKA – RUDEŠ 3:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 19. kola Supersport HNL-a. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Gledatelja: 40454.

RIJEKA: Labrović – Bogojević, Dilaver, Mitrović, Smolčić, Hodža, Fruk, Janković, Pjaca, Pašalić, Ivanović

RUDEŠ: Marković – Krušlin, Šehić, Ferreira, Pavlović, Oddei, Pasariček, Srbljinović, Bašić, Pešić, Topić

Da tome zaista i bude tako pobrnuli su se igrači na terenu a trud cijele ekipe su pogotcima okrunili Franjo Ivanović (2) i Marko Pjaca.

Rijeka je sada preskočila Dinamo na drugom mjestu koji ima dvije utakmice manje i sutra svoju polusezonu zatvara derbijem s vodećim Hajdukom.

Rijeka je očekivano dominirala od samog starta i brzo stigla u vodstvo.  U 10. minuti vidjeli smo odličan udarac Fruka, greda je spasila Rudeš. Obrana Rudeša loše je izbila jednu loptu, Fruk je primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno potegnuo, malo je nedostajalo da Rijeka povede…

Bijeli su poveli u ranoj fazi utakmice. U 14. minuti Fruk je sjajno ubacio pred gol Rudeša, a Ivanović poentirao.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 21. minuti nova vratnica bijelih. Pašalić je sjajno izbacio Ivanovića koji je prebacio istrčalog vratara Markovića. Lopta je u nastavku akcije došla do Jankovića koji je snažno potegnuo i vratnica je spasila goste.

u 40. minuti Rijeka je ponovo propustila veliku priliku. Pogreška u obrani Rudeša, Fruk je dugo vagao, na kraju gurnuo za Pjacu čiji je udarac blokiran. Lopta se odbila prema golu i izgledalo je da će Pjaca pospremiti loptu u mrežu, ali Pavlović je izbio loptu u zadnji čas.

U 47. minuti Pašalić je ponovo izbacio Ivanovića na desnoj strani kaznenog prostora, napadač Rijeke pokušao je zaobići Kralja, ali vratar Rudeša pokupio je loptu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 63. minuti Rijeka je napokon povećala svoje vodstvo. Janković je odlično ubacio, a Ivanović poentirao iz blizine!

Priču je zaključio Pjaca u 74. minuti. Bila je to sjajna dijagonala Fruka za Pjacu koji je majstorski smirio loptu i poentirao.

U 79. minuti moglo je lako biti i 4:0. Veiga je ubacio s lijeve strane kaznenog prostora, lopta je završila na prečki i u gol autu!

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari