KONFERENCIJSKA LIGA

Galerija | Rijeka uvjerljivo pobijedila Dukagjini i ušla u 3. pretkolo KL. U odličnoj predstavi zablistao mladi napadač Ivanović

Od samog početka susreta na Rujevici bilo je jasno da je Rijeka puno bolja momčad i da prolaz u 3. prekolo Konferencijske lige nije upitan

RIJEKA – DUKAGJINI 6:1 (3:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige. Sudac: Jamie Robinson (Sjeverna Irska). Gledatelja: 6827.

RIJEKA: Labrović, Veiga, Radeljić, Dilaver, Goda, Banda, Selahi, Pašalić, Janković, Fruk, Ivanović

DUKAGJINI: Haxhihamza, Daliku, Syla, Basri, Kameraj, Conceicao, Vitor Hugo, Feka, Zulfiji, Santos, Shala

Nogometaši Rijeke na Stadionu HNK Rijeka večeras su s KF Dukagjinijem odigrali uzvratnu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige i zabilježili uvjerljivu pobjedu.

Riječani su u prvom susretu u Prištini pobijedili 1:0 a večeras samo potvrdili da su daleko bolja momčad.

Rijeka je do 40. minute golovima Pašalića i Ivanovića povela 2:0, a pred sam kraj poluvremena na 2:1 je smanjio Zulfiu. Međutim, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Ivanović je nakon solo-minijature majstorski zabio svoj drugi pogodak pa su bijeli na odmor otišli s prednošću 3:1!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Unatoč tome što je u nastavku utakmice trener bijelih Jakirović napravio svih pet izmjena kako bi neke igrače odmorio za nedjeljni susret s Istrom, bijeli su nastavili agresijom i kombinacijama ‘lomiti’ goste i bilo je samo pitanje s koliko će golova u mreži gosti napustiti Rujevicu.

U 63. minuti gol je glavom zabio i lijevi branič Goda a u 82. za visokih 5:1 pogodio je Djouahra.

U sudačkoj nadoknadi vremena za svoj prvi hat trick za bijele zabio je Franjo Ivanović.

Uvjerljiva pobjeda bila je najljepši dar klubu i navijačima povodom stote utakmice Rijeke pod otkriljem UEFA-e!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijek susreta

Kako je utakmica odmicala Rijeka je postojala sve opasnije. U 16. minuti odličan udarac Fruka s dvadesetak metara i sjajna reakcija vratar Dukagjinija.

Samo četiri minute kasnije Pašalić je sjajno potegnuo, lopta je prošla uz vratnicu.

U 26. minuti Pašalić je pokušao iz velike udaljenosti iz slobodnog udarca, vratar Dukagjinija uspio je izbiti.

I onda je stigao prvi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se kratko odbila, natrčao je Pašalić i s jedno 13-14 metara pravom “bombom” zatresao mrežu Dukagjinija – 1:0.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Već u 30. minuti Selahi je ubacio, Ivanović se našao u dobroj prilici, ali promašio je loptu.

Rijeka je nastavila nizati prilike. Veiga je odigrao za Selahija koji je primio loptu, ušao u kazneni prostor malo s desne strane i snažno pucao, lopta je prošla uz vratnicu.

Nova prilika stigla je u 33. minuti Ivanović si je otvorio prostor i pucao, vratar Dukagjinija kratko je odbio loptu, natrčao je Selahi, ali nije bilo dovoljno prostora i vratar Haxhihamza obranio je i drugi pokušaj.

Rijeka je blizu drugog gola bila u 37. minuti. Janković je presjekao loptu i iz voleja snažno pucao, vratar Haxhihamza kratko je odbio loptu, natrčao je Ivanović, ali njegov pokušaj iz sjajne pozicije otišao je pored gola!

U 39. minuti Janković je ubacio, Pašalić odlično pucao glavom, ali greda je spasila goste!

Bijeli nisu spuštali nogu s gasa, u 39. minuti Janković je sjajno gurnuo loptu u prostor za Ivanovića koji je izbio sam pred gostujući gol i poentirao – 2:0!

0Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Trenutak neopreznosti bio je dovoljan da se gosti vrate u utakmicu. Dukagjini je povukao kontru, Zulfiu je pucao, lopta se odbila od Bande i završila pod gredom – 2:1.

Ali ni to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu.

U sudačkoj nadoknadi Ivanović je primio loptu na 18 metara, sjajnim slalomom riješio se pratnje dvojice igrača i poentirao – 3:1!

Rijeka je dobro ušla i u drugi dio, trener Jakirović na teren je poslao Libera i Djouahru umjesto Fruka i Jankovića.

Liber je u 52. minuti odigrao povratnu loptu, Djouahra odlično pucao, a vratar Dukagjinija odlično obranio.

Četiri minute kasnije odličan udarac Djouahre glavom, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži.

U 59. minuti Pašalić je odlično ubacio na drugu vratnicu iz slobodnog udaraca, Djouahra je pucao, vratrar Dukagjinija uspio izbiti loptu. Igrači Rijeke signalizirali su da je lopta prešla gol crtu, ali glavni sudac pokazao je da se nastavi igra.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 62. minuti, nakon ubačaja pred gol Rijeke, lopta se odbila do Nezirija koji je dobro pucao, ali loptu je na putu prema golu blokirao njegov suigrač

Samo minutu kasnije Novi odličan ubačaj Pašalića, vratar Haxhihamza odbio je samo kratko loptu, koju je u visokom luku dočekao Goda i glavom pospremio u mrežu – 4:1.

U 71. minuti novi sjajan prodor Pašalića, ali vratar Dukagjinija ukrotio je udarac. Samo dvije minute kasnije odlična lopta za Ivanovića koji je pokušao prebaciti vratara Dukaginija, ali nije uspio u toj namjeri.

U 82. minuti lijepa akcija Rijeke, Ivanović je izbio sam, njegov udarac obranio je gostujući vratar, natrčao je Djouahra i pospremio loptu u mrežu – 5:1.

U 89. minuti jednu dugu loptu Liber je spustio za Ivanovića koji je poentirao za hat-trick – 6:1.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari