SUPERSPORT HNL

Rijeka velikim preokretom pobijedila u Velikoj Gorici! ‘Vrući’ Sopić kao 12. igrač! Izvadio iz igre Pašalića i Ivanovića već u 30. minuti!

Rijeka je u Velikoj Gorici u zaostaloj utakmici 4. kola Supersport HNL-a gubila 0:2 u 25. minuti, a onda je trener bijelih Željko Sopić pribjegao ‘šok-terapiji’ – iz igre je izvukao zvijezde momčadi Pašalića i Ivanovića!

GORICA – RIJEKA 2:3 (2:1)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Zaostala utakmice 4. kola Supersport HNL. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Gledatelja: 1.500.

Strijelci: 1:0 Mitrović (3), 2:0 Vujnović (25), 2:1 Pjaca (34, 11 m), 2:2 Pjaca (53, 11 m), 2:3 Galešić (90)

GORICA: Banić – Raspopović (od 90′ Faal), Maloča, Krizmanić, Štiglec (od 90′ Alexander), Pršir, Mrzljak, Mitrović (od 79′ Blummel), Matavž, Vujinović (od 90′ Ilečić), Jurić (od 90′ Kapulica)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Goda, Selahi (od 46′ Janković), Hodža, Pašalić (od 30′ Grgić), Fruk (od 78′ Petrovič), Pjaca (od 87′ Radeljić), Ivanović (od 30′ Obregon).

Umjesto njih, na teren je poslao Obregona i Grgića i Rijeka je živnula! Već u 34. minuti iz jedanaesterca je izjednačio Pjaca, a iz još jednog kaznenog udarca Pjaca je u 53. minuti izjednačio na 2:2.

Utakmica se igrala na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a uvjeti za igru su bili vrlo teški. Snijeg je većim dijelom uklonjen s terena, ali ne u potpunosti – na nekim dijelovima teren se pretvorio u led zbog vrlo niske temperature.

24.01.2024., Gradski stadion, Velika Gorica – SuperSport HNL, 04. kolo, HNK Gorica – HNK Rijeka. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Utakmica nije dobro krenula za Rijeku pa je na poluvremenu gubila 2:1, a posebno je za Rijeku loš bio sam početak utakmice. Već u 26. minuti Gorica je imala vodstvo od 2:0 nakon gola Josipa Mitrovića i autogola Ivana Smolčića. Bijeli su šokirani već u 3. minuti: Jurić je donio loptu pred kazneni prostor, odigrao za Mitrovića koji je odličnim udarcem poentirao. Napadač Goreice Mitrović je ubrzo dobio i žuti karton, a bijeli su oštro negodovali samo desetak minuta kasnije kada je Mitrović ponovno oštro startao na igrača Rijeke, no ovoga puta sudac nije izvadio drugi žuti karton za Mitrovića što bi automatski značilo i isključenje napadača Gorice. Malo je reći da je trener Rijeke ‘poludio’ na tu odluku suca…

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

U 25. minuti brza akcija domaćin nakon velike greške Dilavera, nakon ubačaja u kazneni prostor Smolčić je pokušao ‘očistiti’ jednu loptu ispred Vujnovića, no nažalost učinio je to tako da je proslijedio loptu u vlastitu mrežu. Gol je priznat nakon provjere VAR-a.

Sopić izgubio živce i odlučio se na izmjene

Trener Željko Sopić izgubio je živce nakon drugog gola i odlučio se za promjene. Brzo je poslao nekoliko igrača na zagrijavanje, a onda u 30. minuti i napravio dvije zamjene. Izvadio je iz igre hrvatskog reprezentativca Marca Pašalića i Franju Ivanovića, a ušli su Jorge Obregon i Alen Grgić. Dvije zvijezde Rijeke su tako preselile na klupu, vidno negodujući dok su izlazile s travnjaka.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Željko Sopić u tim je trenucima, na 5 stupnjeva, skinuo sako, nije mogao izdržati, vruće je bilo na terenu u tim trenucima. Strateg Rijeke se očito zagrijao zbog svih događanja u utakmici koja je bila i više nego luda. U puloveru je davao savjete, upute, galamio da ga njegovi igrači čuju, u trenucima prave drame, najviše pred završetak dvoboja o kojem će se još dugo pričati…

U 33. minuti dosuđen je slobodan udarac za Rijeku na 17 metara. Dodatnom provjerom VAR-a sudac Erceg pokazao je na bijelu točku, utvrđeno je da je prekršaj na Obregonu bio u 16 metara. Pjaca je bio siguran s 11 metara.

U 53. minuti Marko Pjaca zabio je svoj drugi gol na utakmici. Ovoga puta loptu je po njegovu udarcu s 11 metara obranio Banić, ali lopta se odbila točno na nogu Pjace koji iz drugog pokušaja ne griješi..

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Pobjedonosni gol za Rijeku zabio je Galešić u 90. minuti!

Rijeka je potom čitavo vrijeme napadala, Goričani su se branili, ali imali i ‘mrtvu šansu’ u 66. minuti: bio je to odličan ubačaj pred gol Rijeke, Mitrović se našao u sjajnoj prilici ali lopta je po njegovu udarcu otišla pored vrata Labrovića.

Gorica je kapitulirala u zadnjoj minuti utakmice. Junak Niko Galešić je zabio za 3-2, potpuni preokret i tri boda te samo -3 u donosu na vodeći Hajduk! Nakon kornera, Galešić je ostao sam i poentirao!

Nakon završetka susreta, na terenu je došlo do tučnjave igrača. Sijevale su šake, Sopić je odmah uletio u gužvu kako bi smirio situaciju. Zakačili su se, kao glavni protagonisti, Bruno Goda i Mrzljak, da bi Goda dobio udarac u glavu od Mrzljaka, zbog čega se srušio na tlo. Usporena snimka jako je dobro dočarala situaciju. Mrzljak je na kraju dobio i crveni karton, a Bruno Goda žuti.

Tablice omogućuje Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari