[VIDEO] SENZACIJA U NURBURINGU! – Hrvat drugi u natjecanju koje se smatra ulaznicom u Formulu 1!

Mladi hrvatski vozač Martin Kodrić ostvario je do sada najbolji rezultat u seriji Formula Renault 2.0 Eurocup popevši se na drugu stepenicu postolja!

imageFormula Renault opravdano se smatra ulaznicom za Formulu  1. Fernando Alonso,  Lewis Hamilton i Kimi Räikkönen samo su neka od imena koja su ulaznicu za Formulu 1 zaradili upravo u Formuli Renault, a Martin Kordić je Hrvat koji se tom prestižnom natjecanju približio na milimetar! Radi se o dečku iz Samobora koji ima samo 17 godina, a po najpoznatijim europskim stazama juri već drugu sezonu.

imagePeto ovogodišnje natjecanje Formule Renault 2.0 Eurocup održano je ovog vikenda na legendarnoj stazi Nürburgring, bacilo je svjetlo reflektora na mladog Kodrića. Na utrci je nastupilo je čak 35 vozača iz 18 zemalja.

U kvalifikacijama za drugu utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi, što mu je bilo dovoljno za start iz prvog startnog reda, s druge pozicije. Zbog mokre staze utrka je započela iza sigurnosnog automobila, a Martin je svoju drugu poziciju držao cijelu utrku.

imageFantastičan rezultat za mladog hrvatskog vozača koji je ove godine već osvajao bodove, ali sada se konačno popeo i na postolje!

image

Sljedeće natjecanje je u Francuskoj, na stazi u Le Mansa za dva tjedna te posljednje u sezoni sredinom listopada u španjolskom Jerezu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari