JEDINSTVEN POTHVAT

Show Rijekina “igrača desetljeća” u Dortmundu! Krama za 43 minute zabio 4 komada Borussiji!

Odigrano je posljednje 34. kolo njemačke Bundeslige, a pamtit ćemo ga svakako po fenomenalnoj predstavi Andreja Kramarića koji je u pobjedi Hoffenheima kod Borussije Dortmund postigao čak četiri pogotka…

Gotovo je ovosezonsko izdanje Bundeslige. Iako je većina nedoumica bila riješena prije same završnice, danas smo dobili odgovore na još neka pitanja i konačno znamo potpuni i konačni izgled tablice na kraju ove duge sezone, piše Sportnet.

Svakako najuzbudljiviju predstavu priuštio je Hoffenheim, odnosno Andrej Kramarić koji je potpuno preuzeo šou u Dortmundu. Već u osmoj minuti Kramarić je sjajnim udarcem s dvadesetak metara doveo Hoffenheim u vodstvo, a nakon točno pola sata igre, našao se u sjajnoj poziciji u petercu i skrenuo udarac Roberta Skova prema golu.

U drugi dio susreta, Kramarić je krenuo furiozno. U 48. minuti ostao je potpuno sam na krilu, dobio loptu i okrenuo svog čuvara te mirno plasirao za 0:3. Samo dvije minute kasnije Mats Hummels radi nepotreban prekršaj u kaznenom prostoru, a hrvatski napadač zabija svoj četvrti pogodak na utakmici.

Hoffenheim je uvjerljivo slavio i zbog poraza Wolfsburga osigurao direktan plasman u grupnu fazu Europske lige. Borussia je pak ostala na drugom mjestu i putuje u Ligu prvaka. Kramariću je sezonu zaključio s 12 pogodaka s time da zbog ozljede koljena nije igrao čak 13 utakmica. U 34. kolu Kramarić je iz igre izašao u 70. minuti.

Uzbudljivo je bilo na samom začelju tablice. Paderborn je bio sigurno ispao, ali borba se vodila između Werdera i Fortune oko osiguravanja doigravanja za ostanak. U borbu za ostanak ide Werder, dok će Fortuna sljedeće godine u Bundesligu 2.

Werder je na svom terenu s uvjerljivih 5:1 svladao Köln. Domaći su jednostavno bili motiviraniji i to je došlo do izražaja već u prvom dijelu. Započeo je sve Yuya Osako u 22. minuti, a samo pet minuta kasnije nastavio Milot Rashica. U 31. minuti, nakon pregledavanja snimke, VAR je potvrdio pogodak Niclasa Fullkruga te je Werder na odmor otišao s 3:0.

U nastavku se nastavila dominacija domaćih. U 55. minuti Davy Klaassen zabija za 4:0, a tri minute kasnije potpuni debakl gostiju najavljuje Osako drugim golom. Domaći su uspjeli i pogriješiti pa je tu grešku iskoristio Dominick Drexler u 62. minuti i smanjio zaostatak, ali već u 69. minuti Joshua Sargent zabija za konačnih 6:1.

Fortuna Düsseldorf je prije posljednjeg kola imala dva boda prednosti ispred Werdera, ali bilo je jasno da moraju pobijediti u Berlinu ako žele osigurati prolaz dalje. Znajući vjerojatno rezultat iz Bremena, nade su im brzo splasnule. Anthony Ujah zabio je u 26. minuti za vodstvo Uniona, Christian Gentner je u 54. minuti povećao prednost domaćih da bi u posljednjim minutama Suleiman Abdullahi zabio za konačnih 3:0.

Velika borba za mjesto u Ligi prvaka vodila se između Bayer Leverkusena i Borussije Mönchengladbach. Bayeru je trebala pobjeda uz poraz Borussije, ali to se na kraju ipak nije dogodilo. Borussia je od početka imala kontrolu nad utakmicom i pogocima Jonasa Hofmana i Breela Emboloa došla do prednosti, a u sudačkoj nadoknadi počasni pogodak za goste postigao je Vedad Ibišević.

S druge strane Bayer Leverkusen je na svom terenu s minimalnih 1:0 slavio protiv Mainza. Jedini pogodak za domaće postigao je Kevin Volland. Bayer tako odlazi sljedeće sezone u Europsku ligu i može istinski žaliti za porazom od Herthe u prošlom kolu.

Aktualni prvaci glatko su slavili na gostovanju kod Wolfsburga. Bayern je pobjedom od 4:0 došao do 100. gola ove sezone u Bundesligi. Kingsley Coman i Mickael Cuisance su već u prvom dijelu doveli Bavarce do lijepe prednosti, a sredinom drugog dijela, Wolfsburg je zbog crvenog kartona Josuhe Guilavoguija ostao s igračem manje.

Točku na i postavili su Robert Lewandowski i Thomas Muller. Marin Pongračić odigrao je cijeli susret za domaće, dok je Josip Brekalo izašao iz igre u 61. minuti. U momčadi Bayerna, Ivan Perišić ušao je u igru u 62. minuti umjesto Comana.

Od ostalih utakmica izdvojimo pobjedu RB Leipziga kod Augsburga (1:2). Oba pogotka za goste postigao je Timo Werner kojemu su ovo bile posljednje minute za RB Leipzig u Bundesligi s obzirom na to da će od iduće sezone igrati za Chelsea. U momčadi Augsburga svih 90 minuta odigrao je Tin Jedvaj.

Dodajmo još na kraju sljedeće informacije. U Ligu prvaka sljedeće sezone ići će Bayern, Borussia Dortmund, RB Leipzig i Borussia Mönchengladbach. Direktno u Europsku ligu ići će Bayer Leverkusen i Hoffenheim, dok će Wolfsburg kretati od drugog pretkola. Paderborn i Fortuna Düsseldorf igrat će Bundesligu 2 sljedeće godine, a za sada je sigurno jedino kako će Arminia Bielefeld ići u Bundesligu te da će Werder igrati dodatne kvalifikacije. Još ostaje vidjeti posljednje kolo Bundeslige 2 i borbu Stuttgarta, Heidenheima i HSV-a za jedno direktno mjesto i jedno koje vodi u kvalifikacije s Werderom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari