VELIK USPJEH MLADIH

Ski klub Rijeka osvojio sedam medalja! U Italiji održano finale HEP Croski kupa, RIječani ukupno treći

Ovog su vikenda u Sextenu u Italiji održane posljednje utrke 2023./2024. skijaške sezone i finala HEP CROSKI kupa za kategorije djece i mladih natjecatelja iz Hrvatske

U tri natjecateljska dana i posljednjih pet utrka sezone, Ski klub Rijeka osvojio je sedam medalja – pet medalja u kategoriji kadeta i kadetkinja te dvije medalje u kategoriji dječaka i djevojčica.

U utrkama super G-a Nordis kupa dvije srebrne medalje osvojile su Mia Ladavac i Lucija Vukušić. U Finalu HEP CROSKI veleslalomske utrke u kategoriji kadeta i kadetkinja 3. mjesto osvojila je Dea Šepić, a 2. mjesto Lucija Vukušić, dok je u Finalu HEP CROSKI slaloma još jedna bronca otišla Dei Šepić.

U kategorijama dječaka i djevojčica u Finalu HEP CROSKI veleslaloma dva srebra su osvojili Mara Brajković i Lukas Šepić.

Nakon finalnih utrka zaključena je skijaška natjecateljska 2023./2024. sezona. Ski klub Rijeka u ukupnom poretku ima petero natjecatelja na postoljima – jednu kadetsku medalju i četiri medalje u kategoriji dječaka i djevojčica. To Ski klub Rijeka svrstava na treće mjesto u Hrvatskoj. Za to zasluge idu trenerima Nikoli Androševiću i Mateu Račkom te Rodiju Štokiću.

UKUPAN POREDAK KeKi ( 12-16 godina)

Kadeti i kadetkinje Ski kluba Rijeka u ukupnom poretku imaju jedno postolje: broncu Dee Šepić

U ukupnom poretku nakon ukupno svih 14 utrka slaloma, veleslaloma i super G-a u sezoni 2023./24. u kategoriji mlađih kadetkinja najbolji rezultat ostvarila je Dea Šepić zauzevši ukupno 3. mjesto, Mia Ladavac je na 7. mjestu, a Nea Cvečić na 9. mjestu.

U kategoriji mlađih kadeta Matija Miculinić osvojio je ukupno 14. mjesto, a Jakov Tešar 15. mjesto, Rok Štefanović 16. mjesto, a Luka Shin 18. mjesto.

Među starijim kadetkinjama Lucija Vukušić osvojila je 5. mjesto, a Ira Dovgan 8. mjesto.

U kategoriji starijih kadeta na 4. mjestu nalazi se Marko Bokavšek, na 13. mjestu je Andro Ugrin, a na 15. mjestu Arno Dotlić.

Ovim natjecanjem od CROSKI natjecanja oprostili su se Lucija Vukušić i Marko Bokavšek koji sljedeće godine zbog dobne granice prelaze u FIS.

UKUPAN POREDAK DeDi ( 8 do 12 godina)

Dječaci i djevojčice Ski kluba Rijeka u ukupnom poretku drže četiri postolja: Lukas Šepić zlato, Mara Brajković srebro te Lana Skokan i Fran Maksan bronce

Ukupno nakon deset slalomskih i veleslalomskih utrka u 2023./2024. skijaškoj sezoni najbolje rangirani je Lukas Šepić na 1. mjestu u kategoriji starijih dječaka. U istoj kategoriji Ferdo Spajić je zauzeo 6. mjesto, a Oliver Miculinić 12. mjesto.

U kategoriji starijih djevojčica 3. mjesto u konačnom poretku zauzela je Lana Skokan.

Među mlađim dječacima najbolje ukupno rangirani član Ski kluba Rijeka je Fran Maksan na 3. mjestu, na 6. mjestu je Jakov Blažević, a 7. mjestu Val Stanić.

U kategoriji mlađih djevojčica 2. mjesto zauzela je Mara Brajković.

Ovu godinu obilježio je nedostatak snijega na Platku i Kupresu te nemogućnost organizacije utrka na Sljemenu zbog nevremenom uništene sjedežnice. Bilo je i prebacivanja utrka te traženja alternativnih lokacija. Tako su se utrke CROSKI natjecanja odvijale u Italiji i Austriji, odnosno na skijalištima Sexten, Kartitsch, Weinebene i Forni di Sopra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari