OKUPLJANJE VATRENIH

Zlatko Dalić: ‘Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Javio se Livaković da je sve u redu. Izgledalo je to ružno, ali on dolazi’

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo pred prijateljski turnir u Kairu.

Izbornik Zlatko Dalić drži press konferenciju u zagrebačkom trgovačkom centru City Center One East gdje će se kroz dan održati i bogat program s naglaskom na glavni dio od 18 sati kada će reprezentativci predstaviti novi dres.

“Čekaju nas dvije prijateljske utakmice. Turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka za Euro. Tako smo se pripremali i za Katar. Veliki je pritisak na našim igračimna u klubovima i dobro će doći igračima malo druženja. Doći će do promjena u odnosu na prvobitni popis. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina. Doći će danas u Zagreb, napravit ćemo preglede. Ako bude i sitnih problema s njima, vratit ćemo ih u klubove. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti tko će doći još od igrača. Pozvat ću još jednog ili dvojicu s pretpoziva. Žao mi je što Luka Sučić ne može biti s nama. Već drugi put mora preskočiti zbog ozljede. Marco Pašalić je pao u formi, ali sad se opet diže. Otvorila se pozicija u obrani. Tu je Borna Barišić. Žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. Tijekom dana obavijestit ćemo vas o novim pozivima.”, rekao je Dalić pa pojasnio kakva je situacija s Dominikom Livakovićem:

“Javio se da je sve u redu. Izgledalo je to ružno, ali on dolazi i sve je u redu.”

‘Budimir je neupitan’

Izbornik je komentirao i Antu Budimira.

“Ante se svojom formom i igrama vratio u krug reprezentacije. Ove dvije utakmice iskoristit ćemo da damo šansu svima. Zabio je 15 golova za momčad koja nije u vrhu tablice. Igra dobro i igra konstantno. Zaslužio je biti na popisu. Golom nas je odveo na Euro. On je neupitan.”

Hrvatska je za Kairo trebala putovati u četvrtak, a polufinale odigrati u petak, no na sami dan okupljanja stigla je informacija kako je polufinale s Tunisom pomaknuto na subotu od 21 sat. Pomaknuta je i utakmica za treće mjesto, koja je sada na rasporedu 26. ožujka u 22:00 po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom) na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

“Trebali smo prvo ići u Abu Dhabi, ali su se poremetili planovi. Idemo dolje u četvrtak. Ali dobro, možda bude nogometnije ovo u Egiptu, bit će više gledatelja i puno bolja nogometna atmosfera. Rekao sam da idemo na druženje i opuštanje, ali ne u smislu da ćemo zanemariti rezultat. Protiv Tunisa smo u Varaždinu izgubili, evo šansa da se revanširamo. Dat ćemo svoj maksimum u ovom trenutku, ali želim da atmosfera bude malo drugačija nego inače.”

Osvrnuo se izbornik i na Ivana Perišića kojeg mnogi nestrpljivo očekuju u dresu reprezentacije, ali i novog kluba.

“S nama je, doći će na okupljanje. Bit će s nama do četvrtka. Želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje. Čujemo se konstantno, njegovo stanje ide na bolje, ali ne smije žuriti. Znam koja je njegova želja i emocija, ali ne smije uraniti jer to može biti kobno. Puno je primjera igrača koji su požurili pa obnovili ozljedu, Marko Pjaca, Josip Pivarić… O detaljima povratka ne mogu govoriti, to će odlučiti liječnička služba. U reprezentaciji ga nećemo forsirati. Očekujem ga u lipnju na pripremama, da će odigrati koju utakmicu. Bez Ivana smo znatno slabiji. Razgovarat ću s njim i reći mu da ne žuri, da bude racionalan. Razgovarat ćemo i hoće li uopće ići u Kairo jer se skratio termin. Možda ga nećemo vući dolje”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari