UPISI SU OTVORENI

GalerijaSki klub Rijeka počeo s pripremama na glečeru Hintertux u Austriji, pogledajte fotografije

Rekordan broj djece i mladih, njih čak 22 okupilo se na prvom pripremnom treningu nove skijaške sezone na glečeru Hintertux u Austriji

Riječ je o djeci i mladima od 5 do 18 godina, od kojih neki već imaju natjecateljskoj staža, a neki tek počinju utabanim putem mnogih uspješnih skijaša Ski kluba Rijeka. 

-Ovako veliki broj članova u ekipi nismo imali od 2007. godine. Jako smo sretni što se klub pomlađuje i nastavlja tradiciju Ski kluba Rijeka koji je nastao još 1961. godine, rekao je glavni trener Mateo Rački inače i sam bivši natjecatelj kluba koji zajedno s također bivšom natjecateljicom iz kluba, a danas trenericom Majom Fućak čini hrvatski Demo team. Naime, upravo su Mateo i Maja krajem ožujka zahvaljujući odličnim ocjenama na demonstratorskom seminaru Hrvatskog zbora učitelja i trenera na sportova na snijegu ušli u top 10 najboljih demonstratora u Hrvatskoj. 

Upisi u Ski klub Rijeka 

Klub ove godine ima u planu 75 skijaških dana. Osim glečera Hintertux, treninzi će se odvijati na Kronplatzu i u Sextenu. Fis natjecanja te natjecanja Cro ski kupa počinju u siječnju. S natjecateljima osim trenera Matea i Maje, radi dugogodišnji trener Rodi Štokić, a na raspolaganju su i drugi učitelji skijanja Sebastijan Brigović, Leo Blažević, Vedrana Despot Štefanović i Ian Cvečić.  

-Pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Nakon korona pandemije, u kojoj su se unatoč restrikcijama održavali treninge i odlazilo na natjecanja, ponovno se sve vratilo u normalu. Sretni smo što će djeca i mladi ove godine u punom obimu ponovno uživati na snijegu, u treninzima, ali i adrenalinu koji pruža svako natjecanje, rekao je tajnik Ski kluba Rijeka Tomislav Ugrin. 

U Ski klubu Rijeka niču olimpijci

Podsjetimo iz ovog kluba ponikla su mnoga uspješna imena skijaša,  poput olimpijki Leone Popović i Ide Štimac. U prošloj sezoni najbolje rezultate u ukupnom poretku CroSki kupa postigli su članovi Ski kluba Rijeka, sestra i brat Dea i Lukas Šepić osvojivši treća mjesta u svojim kategorijama. U FIS-u natjecali su se Tili Grgurić i Riccardo Mattia Eletti, a Tili je osvojilo 3. mjesto u ukupnom FIS kupu za juniorke Hrvatske. Prvo mjesto u seniorkama, naravno, osvojila je olimpijka Leona Popović.  Leona je proglašena i najboljom alpskom skijašicom sezone, Leon Nikić najboljim skijašem, a Marko Bokavšek najperspektivnijim mladim skijašem od strane Skijaškog saveza Primorsko-goranske županije sezone 2021./2022. 

Upoznajte Ski klub Rijeka krajem studenog na Kronplatzu

-Ove godine imamo i rekordni priljev novih članova- zaljubljenika u skijanje i planine za koje organiziramo vrlo povoljne i atraktivne skijaške i planinarske izlete. Sve zainteresirane zaljubljenike u skijanje pozivamo da nam se priključe na otvorenju skijaške sezone na Kronplatzu. Planiramo trodnevno vikend skijanje od 25. do 28. studenog 2022. godine. Dobrodošli su svi, stariji i mlađi, obitelji s djecom. Dođite s društvom ili prijateljima, upoznajte naš klub, naše natjecatelje i skijajte s najboljim učiteljima, poručio je tajnik Ski kluba Rijeka Tomislav Ugrin. 

Sve informacije o spomenutom odlasku na ovo obiteljsko vikend skijanje na najljepše uređeno europsko skijalište, povoljnom smještaju i skijaškim kartama koje je osigurao Ski klub Rijeka, mogu se dobiti na www.ski-rijeka.hr, Facebook stranici ili pozivom na broj telefona 091/4946-041.   

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views