SUPERSPORT HNL

U NEDJELJU GORICA-RIJEKA (17.10) Cosmi: ‘Halilović je kvalitetan, ne ovisi o meni, mami ili tati nego samo o sebi’

Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Gorice (Gradski stadion, 17.10 sati) u utakmici 12. kola SuperSport HNL-a.

Nogometaši Rijeke i Gorice će u nedjelju od 17:10 igrati HNL derbi začelja. Ta utakmica će dati mnoge odgovore budući da su obje momčadi kako to ljestvica i sugerira, u iznimno lošoj formi odnosno nizu.

Da smo bilo koga pitali prije početka prvenstva da će nakon 11 kola stanje biti ovakvo, malo tko bi takvo što i očekivao. Rijeka je posljednja momčad lige dok je Gorica bolja samo zbog gol razlike.

Halilović se vraća nakon izbivanja s travnjaka zbog ozljede, a Cosmi kaže kako kvalitetom iskače.

“Alen će igrati, napokon je spreman i zdrav. Iznimno je važan za momčad, važno je samo da on shvati da je to tako i da ga momčad treba. Imao sam priliku trenirati jako puno igrača koji su poslije postali vrhunski, od Di Natalea, Milita, Miccolija do Materazzija i Petkovića. Halilović spada u tu kategoriju, kvalitetom iskače, ali apsurdno je da igrač njegovih tehničkih kvaliteta, uz dužno poštovanje, igra u Rijeci. To znači da je u prošlosti napravio neke greške. Alen ima i kvalitetu i godine da bi mu ovo bio novi, možda i bolji početak. Ali to ne ovisi o predsjedniku, treneru, navijačima, mami, tati… nego isključivo samo o njemu”, rekao je Talijan.

Gorica je u psihološki boljem stanju

“Svjesni smo situacije i važnosti utakmice, a pozicija Gorice ne treba nas zavarati. Naprotiv, mislim da je Gorica sa psihološkog aspekta možda i u boljoj situaciji od nas. Ipak znamo što je cilj i što moramo, a to je pobjeda – kaže trener Serse Cosmi. – Slažem se da je ovo utakmica s velikim imperativom i znamo u kojoj situaciji se ne smijemo naći. Svaka utakmica od kada sam došao je pod povećalom i iznimno važna. Moramo biti svjesni da možemo i moramo biti bolji”, dodao je strateg Rijeke.

Riječani su proteklo kolo imali problema s brojnim izostancima, no ovaj susret bi ipak trener Serse Cosmi trebao imati malo manje glavobolja oko kadra. Nakon što su bili suspendirani vraćaju se Selahi i Vukčević, a nakon ozljeda će tu biti Haris Vučkić, Mateo Pavlović i Roko Jurišić.

– Ispred nas je jedna utakmica od velike važnosti. Siguran sam da smo svi svjesni sto moramo napraviti. Igramo protiv ekipe koja je blizu nas na tablici, ali to ne znači da je to jedan lagan protivnik. Nikako! Dapače, sa psihološkog stajališta, to je još kompliciranije. Imamo poštovanja prema protivniku, ali u isto vrijeme znamo koliko nam je važna ova utakmica, rekao je Serse Comi, trener Rijeke, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari