U DVORANI ZAMET

SPEKTAKL U RIJECI! Hrvatska Davis Cup reprezentacija stiže u dvoranu Zamet! Čilić, Ćorić i ekipa igrat će u veljači s Austrijom

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski teniski savez u srijedu je objavio gdje će se igrati susret tzv. Qualifier faze Davis Cupa protiv Austrije. Domaćin će biti Rijeka, u dvorani Zamet. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci: prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004.

Susret je na rasporedu 4. i 5. veljače 2023. (subota i nedjelja), a pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija (ovogodišnji finalisti, dva dobitnika pozivnica i 12 pobjednika „Qualifier“ susreta).

Očekuje se da će Hrvatska nastupiti u najjačem sastavu, odnosno, u postavi koja je prije mjesec dana u španjolskoj Malagi igrala u polufinalu ovogodišnjeg Davis Cupa. Izbornik Vedran Martić će momčad objaviti u siječnju. Isto vrijedi i za reprezentaciju Austrije i njenog izbornika Jürgena Melzera, koji bi za ovu priliku mogao računati i na Dominika Thiema, povratnika nakon ozljede, koji je prije dvije godine bio treći tenisač svijeta.

Bit će ovo četvrti međusobni okršaj Hrvatske i Austrije, a naši tenisači su pobijedili u dva od tri prethodna susreta. Austrija je bila uspješnija (3:2) 1997. u Grazu, a Hrvatska 2001. (4:1) u Puli i 2006. (3:2) u Grazu. U potonjem je okršaju za našu reprezentaciju debitirao današnji prvi reket hrvatskog sastava Marin Čilić.

Cijene ulaznica i način prodaje bit će objavljene naknadno, no baš kao i za nedavni susret Billie Jean King Cupa između Hrvatske i Njemačke, koji je početkom studenog održan u dvorani Zamet, bit će po vrlo povoljnim uvjetima. U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari