SPLIT – RIJEKA 1-2 (1:1) Balaj ušao, vidio, postigao pobjednički gol i – „pocrvenio!

Bekim Balaj

SPLIT – RIJEKA 1:2 (1:1)

SPLIT – Stadion Park mladeži. Utakmica 25. kola MaxTV Prve lige. Suci: Dalibor Mlakar (Zagreb), Ivica Modrić, Krunoslav Ambrinac.

Strijelci: Gavranović (32), Rahmani (45), Balaj (74)

SPLIT: Zagorac, Miljković, Majstorović, Rahmani, Vitus, Blagojević, Jakić, Špehar, Pešić, Mišić, Bagarić.

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta, Bradarić, Brezovec, Tomasov, Gavranović, Matei (Balaj, 64), Bezjak.

Kakva završnica utakmice na Parku mladeži! Rijeka ne može prvenstvenu utakmicu čini se odigrati mirno, bez u najmanju ruku kontroverznih odluka sudaca – penala kontra Bijelih, crvenih kartona… Rijeka je ponovno svoju prednost u završnici utakmice morala braniti s igračem manje, nakon što je drugi žuti karton (u svega 12 minuta provedenih na terenu!?) u 76. minuti dobio Bekim Balaj!

Nasreću, dvije minute prije toga postigao je vodeći gol za Riječane – Ristovski je ubacio s desne strane, Balaj je bio najviši u skoku no Zagorac je prvi njegov pokušaj obranio. Ipak, Balaj uspijeva dohvatiti i “odbijanac” iz kojeg poentira za novo vodstvo “Rijeke”.

Riječani su u Park mladeži stigli bez kartoniranih Močinića i Maleša te ozlijeđenog Roshija, no svejedno sve se na današnjoj utakmici za izabranike Matjaža Keka činilo idiličnim do zadnjih minuta prvog dijela utakmice. Na njihovoj strani bilo je vodstvo 1:0 zgoditkom Marija Gavranovića iz 32. minute, sigurna kontrola lopte i prostora te zauzdavanje ambicija suparnika. Bodovi su se već činili upisanima!

No tada je nakon jedne kontre Splićana i ubačene lopte s lijevog krila ona doletjela (više-manje neopasno) negdje tamo na 14 metara po sredini od Vargićeva gola, da bi Zuta – u najboljoj namjeri – presjekao njezin let, čini se – prsima. No sudac Mlakar vidio je Zutino igranje rukom i odlučno pokazao na bijelu točku uz veliko negodovanje Riječana kojima je tom odlukom zasigurno poremetio koncentraciju. Loptu je na bijelu točku postavio Bagarić, no Vargić je pročitao njegov mlaki prizeman udarac i bacivši se u svoju desnu stranu obranio.

No kako rekosmo, provokativna odluka suca Mlakara zacijelo je utjecala na psihu igrača pa su oni odmah u sljedećem napadu, nakon udarca s kuta za domaće, primili gol nakon što se odbijena lopta našla na nekih 20 metara od Vargićeva gola, a onda je jedno okomito prizemno dodavanje pronašlo usamljenog Rahmanija kojem nije bilo teško iz blizine savladati Vargića. Riječani su signalizirali nedozvoljenu poziciju odnosno zaleđe strijelca, no Mlakar se (čini se ovoga puta opravdano) oglušio na njihove proteste.

Prije toga, najvažniji trenutak prvog dijela utakmice zbio se u 32. minuti kada se Mario Gavranović pokazao liscem kaznenog prostora. Na nekih 30 metara po sredini od Zagorčevih vratiju slobodni udarac izveo je Matei i preciznim ubačajem pronašao slobodnog Gavranovića koji je samo okrznuo loptu glavom i usmjerio ju na pravo mjesto, u sam lijevi kut Zagorčevih vratiju. Iz prvog dijela treba izdvojiti i priliku Tomasova koji se u 8. minuti na desnoj strani šesnaesterca Splićana oslobodio Vitusa i iskosa zapucao, no lopta je završila pored vratnice. U 11. minuti je nakon ubačaja iz slobodnog udarca svoj subotnji trenutak slave (pobjednički gol Hajduku) pokušao udarcem glavom ponoviti Samardžić, no lopts je otišla pored gola.

U 22. minuti prvu priliku za Split imao je Bagarić koji je u kontri nakon okomito mu upućene lopte već zaobišao Vargića, no otišao je previše ukoso, u mrtvi kut, i pogodio samo vanjski dio mreže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari