SVEČANO PRIMANJE: Snježani Pejčić i kadetima HNK Rijeke priznanja PGŽ

Povodom ostvarenih iznimnih rezultata – zlatne medalje i svjetskog rekorda kojeg je na Svjetskom kupu u Rio de Janeiru postavila Snježana Pejčić te turnira Kvarnerska rivijera koji su osvojili kadeti HNK Rijeka – u Primorsko-goranskoj županiji organizirano je svečano primanje

Uspješne sportaše primio je zamjenik župana Marko Boras Mandić, a događanju su nazočili pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, predstavnici Zajednice sportova PGŽ – dopredsjednik Sergio de Privitello i glavni tajnik Darko Ivošević, administrativna direktorica HNK Rijeka Marina Vella, te treneri sportaša – Seno Čusto, trener SK “Lokomotiva” te Damir Jagačić, glavni trener i Velimir Radman, trener vratara kadeta HNK Rijeka.

Izrazivši zadovoljstvo što upravo na Dan Svetog Vida u Rijeci ima prigodu primiti najuspješnije među sportašima, zamjenik župana Boras Mandić istaknuo je da su upravo oni razlog za zadovoljstvo budući da njihovi uspjesi opravdavaju sva dosadašnja ulaganja Primorsko-goranske županije u sportsku infrastrukturu.

A takvih je ulaganja proteklih godina bilo mnogo. Primorsko-goranska županija od svih hrvatskih županija izdvaja najviše sredstava za sport pa je tako u cilju poboljšanja uvjeta za najmlađe osigurala izgradnju desetak sportskih školskih dvorana.

Zamjenik Boras Mandić pohvalio je i HNK Rijeku, ustvrdivši da je izgradila ponajbolji nogometni kamp u Hrvatskoj, ali i šire. Dodatno je naglasio da Županija ulaže u različite sportove, a što se odražava i u djelovanju Centra rekreacije i sporta na Platku i u Delnicama koji su po mnogočemu jedinstveni u Republici Hrvatskoj.

Čestitavši sportašima na postignutom uspjehu, posebno je naglasio sportsku tvrdoglavost Snježane Pejčić koja joj je pomogla da se, nedostatku odgovarajućih uvjeta usprkos, uspne u sami vrh streljaštva.

“Snježani želim da iz Rija donese najsjajnija odličja te se nadam da ćemo imati razloga za slavlje po njenom povratku, a vama, nogometašima, želim da budete, sportskim žargonom rečeno, drski i bezobrazni jer ste pokazali koliko možete biti dominantni na terenu. Svima vam od srca čestitam,” zaključio je Boras Mandić poručivši da će Primorsko-goranska županija uvijek biti uz sport, uz one najbolje, ali i uz one koji se tek počinju baviti sportom.

Zahvalivši se na primanju glavni trener kadeta HNK Rijeka, Damir Jagačić je rekao: „”Drago nam je što imamo prigodu i na ovakvom događanju uvjeriti se da šira zajednica prati i cijeni naše rezultate. Potrudit ćemo se da Primorsko-goransku županiju i dalje predstavljamo na najbolji mogući način.”

Trener SK “Lokomotiva” Seno Čusto zahvalio je svima na podršci, a posebice Primorsko-goranskoj županiji i Zajednici sportova PGŽ te naglasio: “Ponosni smo što među nama imamo svjetsku rekorderku koja je osvojila 22 medalje u proteklih 7 godina”.

Zaključno je istaknuo žaljenje zbog nedostatka odgovarajućih uvjeta, odnosno vlastite streljane na kojoj bi se za sve sugrađane mogao organizirati nastup Snježane Pejčić te je čestitao mladim nogometašima na ostvarenom uspjehu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari