TALENTIRANA EKIPA Pioniri Rijeke u novu sezonu kreću s puno optimizma

Pioniri Rijeke u nedjelju gostovanjem kod Lokomotive (17 sati) krenut će u novu sezonu Prve HNL. Generacija (2001. godište) ima pomalo nezahvalan zadatak naslijediti ekipu koja je prošle godine imala uspješnu sezonu osvojivši treće mjesto u prvenstvu, te je igrala polufinale Kupa Hrvatske i u jakoj konkurenciji izborila plasman na svjetsku završnicu Nike Premier Cupa.

– Ekipa je odlična. Djeca su talentirana, na nama je sada da taj talent razvijamo i vidimo dokud možemo ići. Selekcija je dobro napravljena, na nama je da vidimo gdje su nam granice – rekao je Andrej Mioković, trener pionira Rijeke.

Rezultat nije imperativ u mlađim uzrastima, naglasak se daje na razvoju igrača.

– Teško je predvidjeti što nas očekuje u prvenstvu i gdje nam je točno mjesto u ovom trenutku. Iluzija je misliti da smo se jedino mi pojačali i drugi su se pojačali i naporno rade. Liga je kvalitetna, dobra je za razvoj igrača, daje im jak podražaj i izazov za napredak. Volio bi prije svega da igrači napreduju i pokazuju dobre stvari kroz sezonu – ustvrdio je Mioković koji je lani u uzrastu pionira vodio momčad Zagreba.

– Uvjeti u Rijeci su stvarno odlični, od broja lopti, opreme, termina za trening… Naravno da će uvjeti biti još bolji kada se preselimo u novi kamp, ali moram istaknuti da nemam niti jednu zamjerku na sve uvjete koje imamo na Kantridi – zaključio je Andrej Mioković. (hnk rijeka)

PIONIRI (2001.)

Marko Šušak, Matija Vlahović, Mateo Babić, Borna Bilobrk, Rocco Ćoza, Marko Putnik, Marin Belančić, Tin Jurica, Ivan Biškupović, Amar Zahirović, Filip Najhart, Adrian Liber, Mazen Sharbini, Tino Calcich, Alen Smolić, Andrej Krnjatić, Karlo Radošević, Jan Radović, Petar Šušnjar, Luka Šarić, Nino Jovanović, Jakov Jurica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari