Trijumf Primorjaša u finalu Regionalne lige stigao nakon infarktnog preokreta!

Idi na originalni članak
Primorje EB

Vaterpolisti riječkog Primorja EB treći put zaredom pobjednici su Regionalne (nekoć Jadranske) lige! Novi naslov pobjednika izborili su fenomenalnom igrom u finalnoj utakmici Final Foura na riječkom bazenu – slavili su protiv Juga CO rezultatom 15:9 (0:2, 3:3, 7:3, 5:1).

Oglas

No da će Riječani nakraju doći do tako uvjerljive pobjede nije se moglo naslutiti sve do isteka druge četvrtine. Zahavljujući riječkim jalovim napadima (četiri neiskorištena napada s igračem više u početku utakmice!) Dubrovčani su poveli s velikih 4:1, da bi Riječani na poluvrijeme ipak otišli s dva gola minusa (3:5).

U nastavku – eksplozija „atomskog“ napada domaćina. Treću četvrtinu Riječani su dobili s čak 7:3, i u zadnju dionicu utakmice ulaze s dva pogotka „fore“ (10:8). Jugašima više nije bilo spasa, tribine su naprosto proključale, što je domaćinima dalo novi vjetar u leđa pa je prednost samo rasla i rasla, sve do konačnih velikih šesto golova prednosti. Utakmica je završena s pomalo nevjerojatnih šest golova razlike – kada netko jake Dubrovčane pobijedi s tolikom razlikom, jasno je da se radilo o briljantnoj večeri punoj sportskog nadahnuća, gdje su svi kotačići u igri domaćina funkcionirali kao podmazani.

Nakraju je u bazenu završio i trener domaćih Ivan Asić, a pokal je pobjednuku Regionalne lige – vaterplistima Primorja – uručio Davor Šuker, proslavljeni golgeter „Vatrenih“, i ne baš tako unisono prihvaćeni predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske, koji je na riječki bazen stigao u društvu Damira Miškovića, predsjednika HNK Rijeka i prvog dopredsjednika HNS-a.

PRIMORJE EB – JUG CO 15:9

Finale Regionalne lige: Primorje Erste banka – Jug Croatia osiguranje 15:9 (0:2, 3:3, 7:3, 5:1).

Plivalište na Kantridi. Gledatelja 1.000. Suci:  Margeta (Kranj) i Periš (Split).

PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan, Burić 2, Radu 3, Krapić, Peroš, Sukno 3, Muslim 1, Vrlić, Radetić, Elez 1, Šetka 2, Garcia 3 (1), Lazović, Buljubašić.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Bošković, Janović 2 (1), Younger, Fatović, Marković, Bušlje, Visković 2, Dobud, Bicari 1, Obradović 4, Popadić, Ivanković.

Igrač više: Primorje EB 13 (7), Jug CO 10 (3). Peterci: Primorje EB 1 (1), Jug CO 1 (1).

Exit mobile version