Filip Hrgović u tri runde razvalio Maria Heredija i upisao još jedan nokaut, sedmi u karijeri

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolji hrvatski profi boksač sjajno je kontrolirao borbu, apsolutno svaku situaciju u njoj

Najbolji hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović u nedjelju ujutro u meksičkom Hermosillu je obranio WBC internacionalni pojas protiv 26-godišnjeg Meksikanca Marija Heredije (16-7-1, 13 nokauta).

Snimku meča pogledajte večeras nakon središnje informativne emisije RTL Danas u 19 i 15 sati. Nakon snimke meča slijedi analiza u kojoj će sudjelovati Filip Brkić, te uz velikog Željka Mavrovića još jedan domaći proslavljeni boksač, Stjepan Božić.

Hrgović je u borbu krenuo smireno i opušteno. Mario Heredia, Hrgovićev najozbiljniji protivnik u profesionalnoj karijeri do sad (48. teškaš svijeta prema BoxRecu), uzvraćao je na Filipove udarce svojim širokim krošeima, pokušajima očajnika koji protiv nadmoćnijeg borca traži svoj put za neki udarac, bombu kojom bi oštetio, uzdrmao protivnika.

Još jedan nokaut

Međutim, unatoč ozljedi lijevog bicepsa koja ga je mučila posljednjih tjedana priprema, Hrga je bez ikakvih problema, vrlo impresivno, svladao Herediju i na svoj je profesionalni konto upisao novi nokaut, ukupno sedmi u profesionalnoj karijeri.

Najbolji hrvatski profi boksač sjajno je kontrolirao borbu, apsolutno svaku situaciju u njoj. Dobio je nekoliko udaraca, ali kako je borba odmicala pojačavao je tempo, jačinu i broj udaraca koje je zadavao protivniku koji je bio zbunjen.

Treća runda i nokaut za kraj

Prvi dobar desni direkt na bradu Hrgobvić je protivniku zadao u 3. rundi borbe te pogurao Herediju u kut, na konopce. Nastavioa je pogađati snažne serije, bez prestanka i milosti. Sve to je bilo previše za Meksikanca koji je zateturao i završio na leđima. Sudac je odbrojao i priča je završila.

Deveta pobjeda

Bila je ovo deveta profi pobjeda za boksača iz Zagreba, koji tako uspješno, pametno i sigurno, bez preskakanja ikakvih stepenica, gradi svoj put prema vrhu kraljevske teške kategorije i borbi za naslov prvaka svijeta.

VIŠE U VIDEOPRILOGU: