PONOVNO DOMA

(VIDEO ) POVRATAK NA KRIMEJU! Orijent 1919 nakon šest mjeseci u nedjelju traži bodove u susretu s Junakom iz Sinja

Nažalost, utakmica će se igrati bez gledatelja, a upravo je atmosfera tijekom prošle sezone gurala Orijent naprijed

Nakon punih šest mjeseci nogometaši Orijenta 1919 zaigrat će na svom, domaćem terenu, u nedjelju od 17.30 u okviru 2. kola Druge lige ugostit će novog drugoligaša, Junak iz Sinja.

Nažalost, utakmica će se igrati bez gledatelja, a upravo je atmosfera tijekom prošle sezone gurala Orijent naprijed.

“Čvrsti su, dosta organizirani, brane se s 10 igrača iza lopte i imaju zanimljivu tranziciju prema naprijed. Igrat ćemo na postavljenu obranu i morat ćemo paziti na kontranapade”, najavio je utakmicu trener Krimejčana Fausto Budicin i dodao:

“Očekujem sličnu utakmicu kao što su bile zadnje utakmice u prošlom prvenstvu. Znamo da smo u zadnjim domaćim utakmicama imali poteškoća, nadam se da smo naučili lekciju. Nismo dugo igrali na Krimeji, nažalost igramo bez publike što nam anulira prednost domaćeg terena, ali nema alibija. Moramo im dati do znanja gdje su došli i pokušati što prije riješiti utakmicu. Uz podizanje kvalitete igre, cilj je skupljati bodove”, kazao je Fausto Budicin.

“Doživjeli smo promjene u momčadi u odnosu na utakmice protiv Istre 1961, priliku imaju novi igrači, nadam se da će oni biti na istoj razini kao igrači koji su igrali prije njih. Treba pojednostaviti igru, ubrzati protok lopte i trčati i bez lopte”, dodao je Budicin najavivši čemu će njegova momčad težiti u nedjeljnom susretu. Mislim da smo u Osijeku imali dovoljno prostora uzeti tri boda, ali s onakvim rješenjima moramo biti sretni s bodom”, zaključio je Budicin.

Dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin najavio je koji su glavni ciljevi kluba u narednoj sezoni.

“Nakon šest mjeseci konačno se vraćamo na Krimeju, zadnji put Orijent je 1979. godine šest mjeseci igrao u Delnicama jer se uređivao teren na Krimeji. Nažalost, igramo bez publike, nadamo se da će HNS napraviti sve da se vrate gledatelji. U Crikvenici je na finalu županijskog kupa bilo oko 300 gledatelja, vjerujem da se uz mjere opreza utakmice mogu igrati pred gledateljima. Vraćamo se na Krimeju gdje nam je mjesto, sve ćemo pokušati napraviti da u idućih godinu dana Krimeja bude još bliža prvoligaškoj licenciji. To nam je uz rezultate glavni cilj. Veselimo se utakmici protiv Junaka iz Sinja, za razlike od većine klubova, koji su ostali bez kompletnih momčadi, mi smo zadržali većinu igrača i održali kontinuitet struke, jako je važno da je Fausto Budicin ostao na klupi. U sezonu ulazimo bez imperativa, jedino želimo razveseliti naše simpatizere”, kazao je Koljanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari