VELIKO IZNENAĐENJE

Bijeli se ispromašivali, desetkovana Lokomotiva se osvetila za poraz u finalu Kupa Hrvatske!

Pixsell

Igra Rijeke u današnjoj utakmici protiv desetkovane momčadi Lokomotive odavala je dojam – “lako ćemo”. No nakon nekoliko promašenih lijepih prilika Bijelih i potom gola domaćih, Riječanima je “voda ušla u uši”…

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:0 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 2. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Duje Strukan (Split). Bez gledatelja.

Strijelci: 1:0 Halilović (53)

LOKOMOTIVA: Hendija, Marković, Petrak, Sammir, Čeliković, Osmanković (od 68′ Vojković), Tuci (od 77′ Kallaku), Kolinger, Ćuže, Gluhaković, Đira (od 16′ Halilović)
RIJEKA: Pandur, Braut (od 68′ Raspopović), Escoval, Velkovski (od 81′ Iglesias), Galović, Štefulj, Lepinjica (od 68′ Ristovski), Halilović (od 46′ Pavičić), Lončar (od 55′ Murić), Yatéké, Čolak

Istina je da je ova prva utakmica 2. kola HT Prve lige odigrana u krajnje “neprirodnom” terminu, od 18 sati po suncu i sparini, no kako je bilo jednima – tako je bilo i drugima.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Igra Rijeke u današnjoj utakmici protiv desetkovane momčadi Lokomotive odavala je dojam – “lako ćemo”. Suparnici Rijeke iz nedavno odigranoga finala Kupa Hrvatske u svega nekoliko tjedana od te utakmice pretrpjeli su znatno kadrovsko osipanje. Glavni igrači (Tolić, Kastrati, Jakić) prešli su u Dinamo, vratar Grbić u Atletico Madrid (!), Uzuni u Mađarsku… tako da se – uz nekoliko izostanaka zbog pozitivnih testova na koronu – činilo da je Rijeci otvoren put do novih bodova.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Međutim, nakon nekoliko promašenih lijepih prilika Bijelih i potom gola domaćih na početku drugog poluvremena, Riječanima je “voda ušla u uši”…

U utakmici skromnoga tempa, Rijeka je u prvom poluvremenu, s dosta većim posjedom lopte, ipak uspjela nanizati nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 7. mi nuti Štefulj je lijepo ubacio, Čolak zahvatio loptu iz prve ljevicom, ali nedostajalo je malo preciznosti. U 15. minuti zicer! Halilović je gurnuo za Yatekea koji je izbio pred gol Lokomotive, ali Hendija se raširio i obranio udarac.

U 30. minuti Štefulj je opet lijepo ubacio, Yateke pucao glavom, ali Hendija je bio spreman i na to. U 36. mi nuti Čolak je primio jednu dugu loptu, uspio se zagraditi i okrenuti u kaznenom prostoru, ali udarac nije bio dobar.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na početku drugo poluvremena iz igre je izašao Tibor Halilović, u igru je ušao Domagoj Pavičić. Upravo je Pavičić u 50. minuti sjajno proigrao Čolaka koji nije uspio primiti loptu. Bila je to velika prilika za bijele jer je napadač Rijeke bio sam pred golom Lokomotive!

I onda, kada se to možda najmanje očekivalo, hladan tuš za Bijele!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mora se reći da su gol Bijeli dobili isključivo zbog svoje indolentnosti – i ta ocjena odnosi se na nekoliko igrača koji su mirno pratili akciju Lokomotive – odnosno, nisu pratili akciju, od Ljepinjice koji nije ispratio strijelca Halilovića, pa nadalje!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bila je to vrlo jednostavna akcija domaćih – primivši jednu “duboku” loptu, Ćuže je ubacio s lijeve strane, a glavom je poentirao Halilović koji je prije toga, nezamijećen od nekoliko igrača Rijeke, praktički s centra dotrčao do nekih 11 metara od Pandura, odakle je “zakucao” glavom loptu u mrežu!

Odmah potom Rožman ubacuje jokera Murića, i počinju se nizati zapravo nevjerojatne scene pred vratima Lokomotive. Situacije u kojima Yateke, Escoval, Čolak… nisu ubacili loptu u gol domaćih graniče s nevjerojatnim, a u jednoj prilici Čolak je čak svojim tijelom “obranio” gol Lokomotive!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Krenimo redom: u 59. minuti Pavičić je potegnuo s 25 metara, lopta se odbila od jednog braniča Lokomotive i umalo prevarila vratara Hendiju!

U 74. minuti indirektan slobodan udarac za Rijeku u kaznenom prostoru Lokomotive. Murić je pucao, lopta se odbila do Sterlinga Yatekea koji iz neposredne blizine u dva navrata nije uspio ugurati loptu u mrežu pored Hendije!

U 79. minuti Murić je ubacio iz kornera, Escoval je s par metara glavom pucao preko gola!

U 80. minuti Murić je pucao, lopta je išla u gol, ali pogodila je Čolaka! Nevjerojatno!

Rijeka se “pošteno” ispromašivala, i na kraju ostala bez bodova koji su vjerojatno u glavama Riječana već bili upisani. I to je zapravo glavni razlog gubitka bodova…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari