KRUNA KARIJERE

Riječanka Lea Jugovac putuje u Peking, ispunila je normu za Zimske olimpijske igre!

Dobre vijesti za riječki sport. Snowborderica Lea Jugovac izborila je olimpijsku normu za Peking

Lea Jugovac ispunila je normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu. Za Kanal Ri javila se iz Švicarske.

“Smatram da je to jedna kruna karijere, kruna natjecateljske karijere i možemo reći nagrada za sav uloženi trud i nebrojene sate treninga, putovanja…”, kaže Lea Jugovac, hrvatska reprezentativka u snowboardu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Skijanjem se bavila do 12 godine a na sowboard je stala sa 13 godina. Ubrzo je počela sudjelovati na natjecanjima.

“TO što sam iz Rijeke, zapravo s mora, sigurno nije neka olakšavajuća činjenica u bavljenju ovim sportom. S obzirom da smo za sve treninge i putovanja morali putovati u inozemstvo, ne bih to nazvala nekom velikom preprekom jer se s vremenom naviknete”, ističe hrvatska reprezentativka Lea.

Zadnje pripreme na snijegu odvijat će se u Italiji.

“Smatram da sam se pripremala cijelu svoju karijeru za ovakvo nešto. Svi padovi, uspjesi pa i neuspjesi su zapravo mene pretvorili u osobu kakva jesam i sportaša kakav jesam trenutno. Tako da mislim da se ovih zadnjih par dana ne može ništa revolucionarno ni popraviti ni pogoršati”, mišljenja je hrvatska reprezentativka u snowboardu Lea Jugovac.

Snowboard disciplina na Olimpijskom igrama uključuje samo 30 najboljih muškaraca i žena iz svijeta.

“Nemam neka rezultatska očekivanja. Smatram da je već jako veliki uspijeh to što sam se kvalificirala jer u snowboardingu – za razliku od neki drugih sportova gdje stotine sportaša se kvalificira – kod nas je postupak kvalifikacija bio dugotrajan i kompliciran.”, kaže hrvatska reprezentativka Lea.

Hrvatska trenutno ima 6 izborenih olimpijskih normi u alpskom skijanju, 3 u nordijskom skijanju te jednu u brzom klizanju i snowboardingu, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari