REZERVISTI ISKORISTILI PRILIKU

RIJEKA-TRIGLAV 3:1 Bijeli  odličnom igrom do nove pobjede

Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Triglav iz Kranja 3:1 u pripremnoj utakmici odigranoj u Kranjskoj Gori

RIJEKA – TRIGLAV 3:1

Igralište Čičare. Sudac: Podgoršek (Slovenija).

Strijelci: 0:1 Tatili (15′), 1:1 Lepinjica (44′), 2:1 Hodža (53′), 3:1 Bristrić (70′)

HNK RIJEKA: Wiesner, Braut, Galešić, Lepinjica, Ristovski, Bušnja, Hodža, Karrica, Vuk, Smolčić, Jurišić. Još su igrali: Bristirč, Obeng, A. Frigan i Velkovski.

TRIGLAV: Novakov, Brkić, Šalja, Žurga, Bojić, Idrizi, Schweiger, Bunić, Skok Jekovec, Čadež, Tatili. Još su igrali: Arko, Matič, Ivetić, Kopač, Vršič, Jakupovič, Dakić, Vuković, Maksimović.

Trener Goran Tomić poslao je na teren izmiješani sastav s puno mladih imena, a bijeli su protiv slovenskog drugoligaša pružili odličnu igru koju su u konačnici naplatili s tri gola.

Rijeka je prva prijetila u 11. minuti nakon skraćenog kornera. Hodža je ubacio, Lepinjica je pucao glavom, ali lopta je otišla preko grede. Samo dvije minute kasnije Hodža je ubacio iz kornera, Galešić je pucao glavom ravno u vratara Triglava.

I onda je Triglav poveo u 14. minuti. Tatili je presjekao jedno dodavanje na tridesetak metara od svog gola, povukao kontru i s 20 metara sjajno potegnuo, a lopta je od grede završila u mreži – 0:1.

U 25. minuti Galešić je odigrao za Hodžu koji je izbacio Bušnju u priliku, ali na kraju je prilika propala. Četiri minute kasnije, nakon kornera za Rijeku nastala je gužva, ali pokušaj Lepinjice petom obranio je vratar Triglava.

Rijeka je ubrzo ponovo opasna, Hodža je iščeprkao loptu i pronašao Ristovskog koji je iz okreta pucao s 15 metara, ali lopta je išla ravno u vratara.

U 31. minuti Galešić je izveo slobodan udarac s 20 metara, a lopta je završila na gredi. Rijeka je dobru igru naplatila u 41. minuti, Lepinjica je lijepim udarcem iz slobodnog udarca zatresao mrežu – 1:1.

U 48. minuti Rijeka je prva prijetila, Hodža je izveo korner, udarac Vuka otišao je malo pored gola. Šest minuta kasnije Obeng je uzeo loptu i odigrao za Vuka koji na pet metara nije uspio doći do lopte prije od vratara Triglava.

Na drugoj strani Ahmetaj je pucao s desne strane, lopta je išla u bliži kut i završila u vanjski dio mreže.

U 53. minuti, Obeng je odigrao za Hodžu u 16 metara, veznjak Rijeke pogodio je bliži kut – 2:1.

Rijeka je nastavila dobru igru, nakon prebrojavanja, lopta je došla do Vuka koji brzom loptom pronašao Obenga, ali u padu nije dobro pucao.

Hodža je zatim gurnuo u stopostotnu priliku Vuka, ali napadač Rijeke nije uspio matirati vratara Triglava.

Uslijedila je zatim velika prilika za Triglav, nakon skraćenog kornera, Vršič je pucao s ruba kaznenog prostora, ali vratar Frigan odličnom reakcijom sačuvao vrata.

I zatim je u 70. minuti Rijeka stigla do trećeg gola. Jurišić je prošao po lijevoj strani i odigrao za Obenga koji je izbjegao start protivničkog igrača i odigrao za Bristrića koji je poentirao iz neposredne blizine – 3:1.

Do kraja utakmice valja izdvojiti udarac Matiča sa sedam metara preko grede, te odličan pokušaj Dakića koji je zaustavila greda.

Rijeka je na kraju stigla do nove pobjede, a posljednju pripremnu utakmicu odigrat će protiv MTK-a u petak od 16 sati u Kranjskoj Gori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari