STIGLI U VATRENU BAZU Dalić: ‘Sad molim pozitivu, kad ispadnemo, onda nas napadajte’

Rusija, Roscino - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija je iz zagrebačke zračne luke puna optimizma otputovala u nogometnu avanturu godine. Izbornik Dalić jasno je poručio – imam se pravo nadati najboljem

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Skockani Vatreni u jutarnjim satima otisnuli su se u rusku odiseju. Nikakve pompozne najave o medaljama iako dobro zna izbornik da Hrvatska već 20 godina priželjkuje postolje Svjetskog prvenstva.

“Ja bih dao sve da mi budemo Svjetski prvaci, sad bih dao sve da prođemo grupu. Znam da su velika očekivanja, da ljudi žive za reprezentaciju”, kaže izbornik Dalić.

Čiji autobus je ostao u Zagrebu jer sljedećih mjesec dana praktički će živjeti u avionu i preletjeti gotovo 6,500 tisuća kilometara.

Već 2 tisuće prevalili su do baze u Sankt Peterburgu. Oko 1800 do Kalinjingrada i nazad preletjet će za prvu utakmicu, a gotovo 2300 za susret s Argentinom u Nižnjem Novgorodu. Rostov na Donu u jednom smjeru udaljen je 1800 kilometara.

Sve to zaboravit će kad za pet dana istrče na svjetsku pozornicu, ali tko će prvi iskušati ruski travnjak, izbornik još uvijek drži za sebe.

“Dat ću priliku najboljim igračima, ni mlađima ni starijima, nego najboljima za Nigeriju. Senegal nam je sve pokazao kako moramo biti oprezni i paziti na kontru i polukontru i da moramo neke stvari popraviti.”

Protiv Brazila, tvrdi, pokazali su da mogu parirati i najboljima na svijetu, baš kakvog i Hrvatska ima u svojim redovima. Luka Modrić sinoć je potvrdio klasu titulom igrača godine, kao i čuvar mreže Danijel Subašić.

“Nadam se da će bit uspješno, to uspješno što je za nas nakon 20 godina nismo prošli grupu. Sigurno da neki taj primarni cilj je da prođemo grupu, a poslije treba imat malo sreće”, rekao je Suba.

Da Hrvatska ima kvalitetu, slaže se i bivši nogometni reprezentativac Igor Bišćan

“Nikad nismo ispadali bez ispaljenog metka, uvijek je bilo napeto i neizvjesno. Ova generacija je prekvalitetna da bi olako ispala, tako da jako vjerujem u njih.”

Kao i njihov izbornik.

“Hvala vam lijepa na podršci, hvala vam svima na svemu, molim vas samo pozitiva, pa kad izgubimo, onda napadajte!”

Reprezentacija se smjestila u resortu Šumska rapsodija u mjesto Roščino, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga odakle se uživo javio naš Boris Jovičić.