SVE POD KEKOVOM KONTROLOM: Mogu li nogometaši Rijeke ove sezone ispisati povijest?

Mogu li nogometaši Rijeke ove sezone ispisati povijest? Jer zasada su prvi favorit za osvajanje naslova, čime bi postali tek četvrti klub koji se okitio trofejom prvaka. Vode prvoligaško društvo, ponajviše zahvaljujući treneru Matjažu Keku

Čovjek je prvi na treningu, sam postavlja štapove, čunjeve, što god treba. Sve mora biti pod kontrolom Matjaža Keka. I to se vidi na rezultatu. Jer Rijeka je vodeća na ljestvici.

“Igrači neka guštaju u ovom momentu. Ne može svatko biti prvi, može samo jedan. Gledam i želim prenijeti to na njih kao samo stvar koja je potvrda samo njihovog rada. A opterećenje… ako ne znaš u sportu živjeti s pritiskom, s opterećenjem, nećeš nikad biti na vrhu”, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Zasada na vrhu piše – Rijeka s pet bodova ispred Osijeka i šest ispred Dinama. Ali od Keka, riječ ‘naslov’ nećete čuti.

“Tek je 11. kolo. I mene baš zabavljaju sve te analize, postavljanje tabela, kako tko s kim… poslije 11 kola. Od 36. A kada bude vrijeme, sigurno će doći do toga. Ako zaslužiš ne jer to je utrka na duge staze”, naglašava on.

Brojke idu u korist Rijeke. Nikada nisu bili šest kola na vrhu ljestvice kao ove sezone. Zabili su najviše, primili najmanje pogodaka i jedini su i dalje bez poraza. I jako rijetko se događa da onaj koji bude prvi u zimskoj pauzi, to ne bude i na kraju sezone.

“Za Božić još nitko nije bio prvak. Za Božić još nitko nije dobio medalju. Dobiješ čokoladu ili neki dar, ali na kraju se mrtvi broje”, kazao je Kek.

Ali kakva bi to fešta u Rijeci bila. Jer ako Rijeka ovako slavi kup ili plasman u skupine Europske lige, što bi tek napravili s naslovom. Kek među igračima takvu euforiju ne želi.

“Ajmo nemojmo biti bahati, nemojmo biti budale da bi, da prokockamo to zbog toga da nismo napravili sve da bi opstali di smo. Teško je doći gore. A vrlo lako padneš dolje”, rekao je Kek.

Možda svoju prednost povećaju već u sljedećem kolu. Na Rujevicu dolazi drugi Osijek.

“Jedan pravi derbi. Jer ja nisam siguran da ih je puno očekivalo u tom krugu da derbi igraju prvi protiv drugog a par se zove Rijeka – Osijek”, dodao je.

Liga je zanimljiva i napeta. Dinamo je daleko od dominacije na koju je navikao, Osijek je novi opasni igrač, a Hajduk kao da se počeo zahuktavati. Ali barem zasada, Rijeka ih sve drži pod kontrolom i nada se da može prva proći ciljnom linijom u svibnju.

Antonio Vuksanović/Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari