TIGROVI PRED IZUMIRANJEM! Unatoč malom broju, svake godine barem 100 ubijeno

Unatoč željama svih aktivista, industrija koja se bavi ilegalnom prodajom tigrova ne samo da ne jenjava, već raste dok tigrovi izumiru

Unatoč činjenici što su tigrovi praktički pred izumiranjem, njihovo ubijanje i dalje raste svake godine. Trenutno ih je samo 4.000 u divljini, a ove informacije o strašnom padu njihove populacije bit će prezentirane na dvodnevnoj konferenciji za divlje životinje u Vijetnamu. U svrhu ove konferencije okupit će se sve nevladine i aktivističke organizacije.

Unatoč željama svih aktivista, industrija koja se bavi ilegalnom prodajom tigrova ne samo da ne jenjava, već raste dok tigrovi izumiru.

Studija je istaknula kako centri za razmnožavanje imaju veliku ulogu u pospješivanju industrije. Najveći “igrač”, kako ih studija naziva, jest jugoistočna Azija, pogotovo Tajland, Laos i Vijetnam koji su rangom na najvišoj poziciji po farmama na kojima se  uzgajaju tigrovi.

“Ove su zemlje napravile minimalni napredak u kontroliranju izvora ponude. Svaka daljnja stimulacija zahtjeva mogla bi imati stravičan udar na divlje tigrove”, izjavila je Kanitha Krishnasamy, koautorica izvješća TRAFFIC.

Što se planova za budućnost tiče, Laos je najavio zatvaranje farma tigrova, a Tajland je već pokrenuo istragu o konfliktima s budističkim hramovima s tigrovima.

Farme tigrova igraju ogromnu ulogu u ilegalnoj prodaji tigrova te je otkriveno
kako je otprilike 30 posto tigrova ulovljenih između 2012. i 2015. godine uzgojeno upravo na tim farmama.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari