KRŠENJE ZAKONA

Muškarca koji je na Hvaru držao tigra pozvali na sud

Foto: Prijatelji životinja

Ivan Gospodnetić, bivši vlasnik tigra Simbe, koji je izazvao velike reakcije na trajektu s Hvara na Split kada je izvirio sa stražnje strane prikolice, dobio je poziv na sud zbog kršenja Zakona o veterinarstvu

Općinski prekršajni sud u Splitu, Stalna služba u Hvaru, poslala je Ivanu Gospodnetiću poziv na na glavnu raspravu krajem srpnja. Podsjetimo, Gospodnetić, vlasnik restorana Gariful na Hvaru, u svom zoološkom vrtu imao je i tigra Simbu koji je izazvao velike reakcije kada je provirio sa stražnje strane prikolice na trajektu sa Hvara na Split.

VIDEO DANA:

Tek kasnije se otkrilo da je tigar bio kod Gospodnetića koji na Hvaru ima privatni zoološki vrt te da su ga prevozili u Križevce kod Zlatka Budina, koji se sad brine o tigru, piše 24 sata.

A iako je tvrdio da je sve po propisima, na sud mora ići, kako stoji u pozivu, zbog prekršaja iz Zakona o veterinarstvu.

Gospodnetića se tereti za kršenje članka 161. koji se odnosi na označavanje i registraciju životinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari