U SUBOTU (19) OSIJEK-RIJEKA: Rijeka u Gradskom vrtu bez „pola“ momčadi!

Zato su u kadru Rijeke za ovu utakmicu i Mihael Rebernik, Ivan Lucić i Dario Vizinger

Nogometaši Rijeke u subotu (Gradski vrt, 19 sati) gostuju kod Osijeka u utakmici 35. kola MAXtv Prve lige. Rijeka već sedam utakmica protiv Osijeka ne zna za poraz, a posljednji put Osijek je slavio 19. travnja 2014. godine (2:0).

Nakon što je pobijedila Osijek 5:0 u prvom ogledu sezone, izabranici Matjaža Kek remizirali su na gostovanju (1:1), da bi zatim ponovo na domaćem terenu slavili 2:1 pogotkom Romana Bezjaka u sudačkoj nadoknadi. U posljednjih sedam ogleda Rijeka je upisala pet pobjeda i dva remija, a ove sezone je u tri ogleda upisala dvije pobjede i jedan remi.

Kek: Očekujem utakmicu za publiku

– Tradicionalno gostovanje koje je uvijek neizvjesno. Osijek u posljednje vrijeme dobro igra što je potvrdio pobjedom protiv Hajduka. Očekujem utakmicu za publiku. Očekujemo bodove, a Osijeku želim sve dobro, da bude jedna dobra priča, ali da ne budu ispred Rijeke. Dobro je kada se investira u klubove i infrastrukturu, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

S obzirom na ozljede u kadru će biti Mihael Rebernik, Ivan Lucić i Dario Vizinger.

– Sada kada nema pritiska treba dobro pogledati što smo napravili i biti objektivan. Rijeka mora biti spremna, sezona će ubrzo početi, ima igrača koji će otići u reprezentaciju. Nikad ne može biti idealno i nećemo početi pripreme s 28 igrača koji će ostati. To je problem svih klubova, rekao je Kek.

Mitrović: Uvijek je bilo gusto s puno tenzija

Utakmicu protiv Osijeka najavio je Matej Mitrović

– Čeka nas teška utakmica, znamo kako je igrati na gostovanju u Osijeku. Na domaćem terenu Osijek je uvijek otvoreniji i agresivniji. Uvijek je bilo gusto s puno tenzija. Vjerujem da će biti dobra utakmica i da ćemo ostvariti pobjedu, zaključio je Matej Mitrović.

Važno je naglasiti da je Rijeka u 17 posljednjih ogleda s Osijekom izgubila samo jednom. U ukupnom zbroju ovih ogleda u Prvoj HNL u 68 utakmica Rijeka je upisala 24 pobjede, 18 remija i 26 poraza.

Vodeći strijelac u međusobnim ogledima je Ahmad Sharbini (9 golova), dok je najviše nastupa skupio Damir Vuica (24). (hnk rijeka)

Matjaž Kek je trenutno vodeći na listi po broju utakmica, ovo će mu biti 13. na klupi protiv Osijeka, a dosad je upisao devet pobjeda, dva remija i jedan poraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari