VELIKI USPJEH!

Ženski rukometni klub Zamet izborio 1. Hrvatsku rukometnu ligu

U Trofejnoj Sali Centra Zamet održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen ulazak ženskog rukometnog kluba „Zamet“ u 1. Hrvatsku rukometnu ligu.

O ovom velikom sportskom uspjehu više su rekli predsjednica kluba Iva Lesjak, zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan, Suzana Badurina u ime Primorsko-goranske županije, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac kao i treneri Drago Žiljak i Željko Vujmilović.

„Ulazak u prvu ligu ispunjenje je našeg trogodišnjeg plana i cilja kuda želimo stići. Sretni smo, ali i svjesni da je pred nama tek sada veliki posao jer ne ulazimo u prvu ligu da bismo odmah ispali, već da bismo se tamo zadržali“, istaknula je predsjednica kluba Iva Lesjak i čestitala igračicama i stručnom stožeru na velikom uspjehu, ali i zahvalila Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Riječkom sportskom savezu na velikoj podršci i pomoći koju daju klubu.

Zadovoljan članicama svoje ekipe je i trener Drago Žiljak koji je istaknuo da je ovaj uspjeh zaslužen te kako se ženski klub Zamet vratio na kartu rukometne Hrvatske, u najelitniji razred domaćeg rukometa. „Nadam se da je ovo samo početak vrhunskih rezultata koje ćemo nastojati postizati i u budućnosti, da dokažemo da ovo nije slučajan povratak“.

Čestitke igračicama, upravi kluba i cijelom stručnom stožeru uputila je i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan rekavši kako su svi oni pokazali da imaju strastveno i borbeno sportsko srce. „Ovaj vaš uspjeh prilika je za istaknuti i kako je važno pratiti ženski sport i dati mu jednaku važnost i pozornost koju dobiva i muški sport. Ovo je još jedna potvrda kvalitete sporta u Rijeci i zapravo se uklapa u ovu godinu u kojoj Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta“, rekla je Krpan i dodala kako na pomoć i podršku Grada Rijeke mogu računati i u budućnosti.

Čestitkama se pridružila i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac. „Ženski sport zaslužuje još bolju promociju i Riječki sportski savez dodatno će se angažirati na tom području, ali ono što mi se trenutno također čini jako važnim je da ponovno vratimo publiku u dvorane. Dvije godine pandemije uzrokovane korona virusom i održavanje sportskih događanja pod epidemiološkim mjerama utjecalo je i na navike publike i na tome trebamo raditi“, zaključila je Pešić Bukovac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari