50. BROD U FLOTI: U riječkoj luci predstavljen novi Jadrolinijin katamaran “Vida”

Danas je u riječkoj luci svečano obilježen dolazak novog katamarana “Vida” u matičnu luku Rijeka

Riječ je o pedesetom brodu u floti Jadrolinije koji je izgrađen u norveškom brodogradilištu u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji.

Katamaran “Vida” ima kapacitet za 304 putnika, izgrađen je od karbonskih vlakana, dug je 38,5 i širok 10,2 metra, a maksimalna brzina mu je 33 čvora.

katam1

Putnički prostor prostire se na dvije palube, opremljen je aviosjedalima s nagibnim naslonjačima, prostorom za odlaganje prtljage, šankom, kutkom za djecu. Prilagođen je osobama s invaliditetom i prvi je katamaran u floti Jadrolinije koji ima mogućnost prijevoza bicikla a vozit će na liniji Split-Hvar-Korčula. Brod je u travnju kupljen za oko 35 milijuna kuna.

katam2

U ime Primorsko-goranske županije predstavljanju katamarana prisustvovali su župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević, bili su tu i gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac te zamjenici resornih ministara.

katam3

Tom se prilikom župan Komadina zahvalio i čestitao Jadroliniji na obnovi flote, naglašavajući važnost ulaganja u razvoj lučke infrastrukture, te najavio kako će PGŽ i dalje nastaviti potpomagati procese širenja i održavanja lučke infrastrukture.

vida spec

katam4

Foto: PGŽ

vida1 vida2 vida3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari