GLAS KONCILA OŠTRO NAPAO KARAMARKA: ‘Stalo mu je samo do vlastitih interesa i teško šteti Hrvatskoj’

Iz komentara objavljenog u Glasu Koncila, u kojem urednik otvoreno proziva predsjednika HDZ-a, može se zaključiti da ni Crkva više ne stoji iza njega

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sada se našao i na meti vodećeg hrvatskog katoličkog tjednika Glasa Koncila, koji ga u novom broju optužuje da zbog osobnih političkih interesa dovodi u pitanje državne i nacionalne interese.

U komentaru koji potpisuje glavni urednik Ivan Miklenić, piše da Karamarko ruši stranku i teško šteti Hrvatskoj te da mora priznati moralnu odgovornost.

“Zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?”, piše Miklenić.

Nadalje proziva HDZ-a za manipuliranje medijima i javnošću, pritisak na partnere… “Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države”, piše Glas Koncila.

Zatim slijedi i direktan napad na Karamarka.

“Kad je u javnosti zaživjela afera ‘konzultantica’, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu”, oštar je Miklenić.

Urednik Glasa Koncila je jasno dao do znanja i čiju stranu drži u sukobu Karamarko-Petrov.

“Jedan potpredsjednik javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade. Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa”, piše Miklenić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari