BORBA S KORONAVIRUSOM

Alarmantna situacija u jednoj hrvatskoj bolnici; ”Zbog manjka respiratora doktori će birati koga staviti na aparat”

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SDP-ova kandidatkinja za varaždinsku županicu Barbara Antolić Vupora upozorila je u četvrtak na alarmantnu situaciju u varaždinskoj bolnici, ističući kako će zbog manjka respiratora liječnici morati birati koga će staviti na taj aparat o kojemu ovisi život, a koga neće.

Antolić Vupora je priopćila da je Vladi uputila amandman kojim traži da osigura dva milijuna kuna za kupnju novih respiratora Općoj bolnici Varaždin, ali da su vladajuću predvođeni HDZ–om to “glatko odbili”, piše Net.hr

“Važnije im je bilo taj novac poslati izvan Hrvatske. Sada smo suočeni s ogromnom krizom u varaždinskoj bolnici kad su, kako i sam ravnatelj kaže, na raspolaganju ostala samo tri respiratora. A jučer je samo u sat vremena pet novih pacijenata završilo na respiratoru”, istaknula je.

Saborska zastupnica tvrdi i da je Hrvatska nespremno ušla i u treći val pandemije, s nedovoljnim brojem liječnika i medicinskih sestara te bez odgovarajućih aparata. “Zahtijevam od ministra Beroša da hitno osigura novac za nove respiratore u varaždinskoj bolnici. Ljudima u Varaždinskoj županiji to je od životne važnosti i ne želimo isprike ili obećanja jer više ne možemo čekati. Kritično je”, zaključila je Antolić Vupora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari