CIJEPLJENJE PROTIV COVIDA-19

Novosel o cijepljenju radnika: ”Tražimo da se odrede prioritetne skupine i da dobiju slobodan dan”

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel komentirao je broj zaraženih u Republici Hrvatskoj i činjenicu da se zaraza koronavirusom najviše širi među onima koji rade. Odnosno, traži da se radnicima omogući slobodan dan radi cijepljenja i mogućih nuspojava: 

“Nikome nije bilo u interesu da vodi koliko je zaraženih u pojedinom sektoru. Tražili smo to da sada kada imamo dovoljno cjepiva znamo koliko treba cijepiti. Kao što je sad za prosvjetne djelatnike, pa Fuchs kaze kako ih je malo. Poštovali smo odluku da se cijepe prvo stariji, ali najviše se zaraza širi među onima koji rade, pišu Vijesti.hr

Nije nam prihvatljivo da se sva odgovornost svaljuje na građane, da im se govori ako budete dobri onda nećemo trebati nositi maske, a ništa se ne radi da se bolje organizira cijepljenje.  Tražimo da se odredbe prioritetne skupine radnika za cijepljenje. Mnogi radnici imaju problema kako otići s posla na cijepljenje, imaju problema s nuspojavama i tražimo da se svim radnicima omogući jedan slobodan dan”, rekao je Novosel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari