POHVALIO SE I BDP-OM

Andrej Plenković: ‘Trenutačno u Hrvatskoj imamo najveći broj zaposlenih i najmanji broj nezaposlenih’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Procjene su da bi samo Malta trebala imati veći BDP od nas u narednom razdoblju. To znači da smo iznad prosjeka EU koja procjenjuje prosječni BDP na 3.2 posto

Na sjednici Vlade u srijedu u 11 sati danas je na dnevnom redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Kao i obično, očekuje se uvodno obraćanje premijera Andreja Plenkovića.

Na početku sjednice Vlade premijer se pohvalio porastom BDP-a od 3,9 posto te naglasio kako je to već 13. kvartal u nizu s rastom BDP-a. Doprinos rastu u prvom tromjesečju imali su ubrzanje rasta kućanstva za šest posto, nastavak snažnih investicija u fiksni kapitel, i intentizvna provedba projekata.

Ovo je najveći rast unutar članica Europske unije, naglasio je Plenković.

Trenutačno u Hrvatskoj imamo najveći broj zaposlenih i najmanji broj nezaposlenih.

Procjene su da bi samo Malta trebala imati veći BDP od nas u narednom razdoblju. To znači da smo iznad prosjeka EU koja procjenjuje prosječni BDP na 3.2 posto.

Namjeravamo biti na 80 do 82 posto prosječne razvijenosti.

Najavio je da će svako dijete do 2030. godine imati mjesto u vrtiću, a do školske godine 2027/2028 u svim školama će biti jednosmjenski rad, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari