GOSTI NOVINARI I UREDNICI

Andrija Jarak predstavio prvu epizodu svog serijala ‘Dosje Jarak’: ‘Svi su me pitali gdje sam bio – evo!’

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prva epizoda posvećena je ubostvu Ivice Pukanića i Nike Franjića kojima su posvećene prve dvije epizode. Potom slijedi epizoda posvećena ubojstvu Ivane Hodak

RTL-ov novinar Andrija Jarak večeras je ekskluzivnom projekcijom za medije predstavio prvu epizodu ‘Dosjea Jarak’ – dokumentarnog serijala koji otvara najteže zločine hrvatske povijesti. Gledala se prva epizoda, koja tematizira ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Tom monstruoznom zločinu posvećene su dvije epizode, a potom slijedi epizoda posvećena ubojstvu Ivane Hodak.

Četvrta priča posvećena je peterostrukom ubojici, generalu Ivanu Koradeu. “Na ovom sam projektu radio 14 mjeseci i ovo je kruna moje karijere. Bilo je to stotinu sati arhivskog materijala, prošao sam 1000 stranica sudskih spisa, donosimo nove detalje oko slučaja ubojstva Ive Pukanića. Sretan sam što sam mogao raditi ovaj projekt”, rekao je Jarak.

Ovime je, kaže, odgovorio svima koji su postavljali pitanja gdje je bio svo ovo vrijeme.

“Svi su me barem od vas pitali sto puta gdje si. Radio sam ovo 14 mjeseci. Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo ostavili srce na terenu nogometnim liječnikom. Ovi su ljudi ubijeni kao životinje, a država je rekla da ovo nije teroristički čin – 7 kilograma eksploziva, dvoje mrtvih, a moglo ih je biti sto…”, rekao je Jarak i posebno se pritom zahvalio Sari i Anki Pukanić, kćeri i sestri ubijenog Ive Pukanića na sudjelovanju u filmu.

Dodao je da je siguran da bi i Pukanić istražio njegovu smrt i da pritom ne bi prepisao policijsko izvješće. “Ovo je najmanje što možemo napraviti”, rekao je Jarak.

Zahvalio se i RTL-u, glavnoj urednici informativnog programa RTL-a Željki Marijanović i predsjednici Uprave CME Adria i RTL Hrvatska Stelli Litou, rekavši: “Hvala im što su mi dopustili da ovo radimo.”

Direktorica programa RTL-a Ana Bižić na ekskluzivnoj je projekciji rekla da je ‘Dosje Jarak’ pravi primjer istraživačkog novinarstva. “Relevantan je, donosi činjenice, propitkuje. Ponosni smo na tim i na sve što su odradili. Za nas na RTL-u ovo je novi pristup i nova stranica u proizvodnji sadržaja jer dosad nikad na ovakav način nismo pristupali ‘true crimeu’. Zahvalila bih se svim protagonistima, posebno obitelji”, rekla je Bižić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari