'TRAGIČAN KORAK'

Arsenu i Tigranu nisu dali da se vole. Ostavili su dirljivu poruku i skočili s mosta: ‘Za nas je ovo sretan kraj’

Foto: Instagram

U Tigranovoj i Arsenovoj zemlji homofobija je sveprisutna, a mnogi LGBT parovi suočavaju se s diskriminacijom. Homoseksualnost je ondje dekriminalizirana tek 2003. godine

Tigran i Arsen, dva mladića iz Armenije, zajedno su počinili samoubojstvo jer okolina nije odobravala njihovu ljubav i zagorčavala im je život.

Njih dvojica skočili su u smrt s 95-metarskog cestovnog mosta Davtašen u Erevanu, glavnom gradu Armenije. Prethodno su, piše Daily Mail, na Instagramu objavili dirljivu oproštajnu poruku u kojoj je pisalo: “Za nas je ovo sretan kraj. Odluku smo donijeli zajednički.”

Arsen je pobjegao od kuće jer mu roditelji nisu odobravali njegovu vezu s Tigranom.

‘LGBT osobe ovdjesu sigurne i zaštićene’

“Ovi mladići imali su još mnogo godina života pred sobom, ali su zbog netrpeljivosti okoline odlučili učiniti ovaj tragičan korak“, objavila je skupina za ljudska prava Pink Armenia nakon što je objavljeno da su počinili samoubojstvo.

Ista organizacija napominje kako je osjećaj izoliranosti i nerazumijevanja obitelji i društva poznat LGBT osobama u toj zemlji.

‘Ovaj tragičan događaj još jednom dokazuje da LGBT osobe u Armeniji nisu sigurne ni zaštićene ni od društva niti od države“, stoji u objavi Pink Armenije.

U Armeniji sveprisutna homofobija

Objava mladića na instagramu, prije nego što su skočili u smrt izazvala je lavinu gnusnih homofobnih komentara. Homofobija je, inače, sveprisutna u Armeniji, a mnogi LGBT parovi suočavaju se s diskriminacijom. Homoseksualnost je ondje dekriminalizirana tek 2003. godine, ali mnoge LGBT osobe i dalje taje svoje veze. Zemlja se nalazi na 47. mjestu među 49 država Europe po pravima LGBT osoba. Iza su samo Rusija i Azerbajdžan.

U anketi iz 2012. godine 55 posto ljudi reklo je da bi prekinulo prijateljstvo ako otkriju da je njihov prijatelj gej. Ista anketa pokazala je da 70 posto Armenaca smatra da su LGBT osobe “čudne“, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari