AUTOCESTE U PGŽ DOBILE IMENA: Od Rijeke do Bosiljeva Goranka, od Rupe do Krčkog mosta Primorka

Autoceste u Primorskoj-goranskoj županiji više nisu bezimene! Na autocesti od Rijeke do Bosiljeva te od graničnoga prijelaza Rupe do skretanja za Krčki most postavljeni su natpisi dobrodošlice s oznakama tih cestovnih dionica i novim imenima – Goranka i Primorka

Inicijativu da primorsko-goranske autoceste dobiju imena još je 2014.godine pokrenuo zamjenik župana Marko Boras Mandić a ovoga tjedna podržali su je članovi Županijske skupštine i uputili resornom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Prijedlog je analiziran, dobio je sve suglasnosti, usklađen je s propisima HAC-a i ARZ-a, te su konačno 20. prosinca ploče i službeno postavljene.

“Iznimno sam zadovoljan jer je dobivanje naziva za ove prometnice plod apsolutno demokratski provedene procedure. Prijedloga je bilo nekoliko, a s pet tisuća glasova pobijedila su imena “Primorka” i “Goranka”. Nakon toga moj je prijedlog jednoglasno prihvaćen na Županijskoj skupštini što je bio jedan od rijetkih primjera kooperativnosti svih političkih grupacija, od SDP-a do HDZ-a”, rekao je zamjenik župana Boras Mandić.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari