DOBRE VIJESTI

BEROŠ POTVRDIO: Stižu aparati koji ‘odgađaju’ priključivanje na respirator: ‘Vjerujem da će se smanjiti pritisak na sustav’

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ministar zdravstva istaknuo je da je realizacija 70 High Flow Oxygen aparata u zdravstvenim ustanovama značajna pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu

Iz Ministarstva zdravstva u srijedu su izvijestili kako je počela primopredaja 70 High Flow Oxygen aparata koji će u naredna dva dana biti isporučeni u zdravstvene ustanove širom Hrvatske.

Veća dostava kisika

Tu su isporuku, zajedničkim naporima, ostvarili Vlada i Ministarstvo zdravstva kako bi dodatno omogućili zdravstvenim djelatnicima pomoć u pružanju zdravstvene skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju, priopćeno je.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je realizacija 70 High Flow Oxygen aparata zdravstvenim ustanovama značajna pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu i oboljelima s respiratornim poteškoćama.

“Drago mi je čuti da je upravo počela isporuka aparata i edukacija zdravstvenih djelatnika o načinu njihova korištenja. Vjerujem da će se primitkom ovih aparata smanjiti pritisak na zdravstveni sustav”, rekao je Beroš.

Za High Flow Oxygen aparat posebno je značajna mogućnost prolongiranja respiratora kod pacijenata jer omogućava veću dostavu kisika do pluća u budnom stanju.

Distribucija uređaja definirana je na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, stoji u priopćenju

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari