PROGNOZA VREMENA

BIT ĆE SVEGA Idućih dana očekuju nas brze promjene vremena

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

DHMZ je za utorak izdao narančasti stupanj upozorenja na opasne vremenske prilike zbog snažnog juga te obilnih oborina

Na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar. U Crnom Lugu je do sedam sati izmjereno 13 centimetara snijega, a u Ogulinu i Gospiću četiri centimetra.

Protekli tjedan donio je dosta nestabilnog vremena koje je kulminiralo obilnim kišama tijekom subote. Od početka mjeseca do sada u velikom dijelu Dalmacije palo je više od 200 litara kiše po kvadratnom metru.

Pogledajte prognozu RTL Vrijeme:

Ponedjeljak: Promjenjivo uz jutarnju mjestimičnu kišu

Danas u većem dijelu unutrašnjosti niski oblaci i magla, lokalno uz rosulju, a poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali na jugu u prvom dijelu dana oblačnije uz mjestimičnu kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku ponegdje i zapadni.

Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, zatim sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Potkraj dana će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 4 i 9 stupnjeva, a na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva.

Utorak: Oblačno, kišno i vjetrovito

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, za utorak izdao narančasto upozorenje na opasne vremenske prilike i to zbog snažnog juga te obilnih oborina.

Sutra će u Hrvatskoj prevladavati oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će na Jadranu i u predjelima uz Jadran biti obilne kiše. Navečer u gorskim predjelima susnježica i snijeg.

Puhat će umjeren do jak istočni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu vrlo jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu lokalno i istočnjak. Minimalna temperatura zraka od 1 do 4, na Jadranu od 8 do 11, a maksimalna od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari