PROGNOZA VREMENA

Video | Bit će svega za vikend! Stiže prva marčana bura, pad temperatura, a onda nova promjena

Nećemo se baš usrećiti za vikend. Više u video prilogu!

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno te i dalje neuobičajeno toplo, glasi prognoza DHMZ-a za petak.

Povremeno kiša, ponegdje i grmljavina, češći duž obale, a osobito u Dalmaciji i obilniji pljuskovi. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, sredinom dana s jakim udarima, na Jadranu i jugo. Poslijepodne duž Jadrana vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C.

DHMZ za subotu

Promjenljivo te u unutrašnjosti danju osjetno svježije. Mjestimična kiša vjerojatnija je u prvom dijelu dana, ponajprije u unutrašnjosti gdje u višem gorju može nakratko biti i snijega. Poslijepodne i prema večeri smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren, kratkotrajno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji, Baranji i Srijemu sjeverozapadni.

Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, prema večeri bura u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 8 do 12 te između 13 i 17 °C duž obale i na otocima.

A više o prognozi u video prilogu donosi RTL-ova Damjana Ćurkov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari