BORBA ZA KLIJENTE Novi pad kamata na kredite: niže rate već od kolovoza

Foto: Riportal

Pozitivno je i što dolazi do sve žešće konkurentske borbe banaka, koje u nastojanju pridobivanja novih klijenata smanjuju kamatne stope na kredite

Hrvatska udruga banaka jučer je obznanila novi izračun Nacionalne referentne stope koju dio banaka u Hrvatskoj koristi kao promjenjiv parametar na postojeće i nove kredite građanima, a koji pokazuje da je za prvo tromjesečje ta stopa pala u prosjeku za 0,09 do 0,20 postotnih bodova.

Dobra je to vijest za korisnike kredita, jer će banke od kolovoza sniziti kamatne stope. Kako doznaje Večernji list, Hrvatska poštanska banka smanjit će kamatu na kredite uz valutnu klauzulu za 0,55 posto, dok će smanjenje na kunske kredite iznositi 0,25 posto.

Pozitivno je i što dolazi do sve žešće konkurentske borbe banaka, koje u nastojanju pridobivanja novih klijenata smanjuju kamatne stope na kredite. Problem bi, pak, mogao predstavljati najavljivani rast inozemnih referentnih stopa, poput Euribora, koji je na povijesno najnižoj razini.

Mnogi klijenti, s obzirom na trenutno stanje niskih kamatnih stopa, razmišljaju o mogućnosti refinanciranje svojih kreditnih obveza, no to mogu učiniti samo oni s dobrom kreditnom sposobnošću, zaključuje Večernji list.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari