POTRESNO SVJEDOČANSTVO

Branko je zbog Hitne 16 dana proveo na intenzivnoj: ‘Da je tad inspekcija pročešljala Hitnu sad ne bi Matijanić bio pod zemljom’

Foto: Net.hr

‘Dolazi mi Hitna, ponovno i isti liječnik koji mi kaže ovdje za ovim mojim stolom, ja ti neću dati aminofilin. Ja ga molim, preklinjem da mi ga da. Ne, ja ti neću dat, ja sam doktor. I ja mu na to odgovorim, citiram: doktore, svi mi to daju kad dođu i ja se povratim. Neka ti drugi daju, ja neću. Daju ti ga samo da te skinu s neke stvari’, ispričao je, prenosi Net.hr.

Branko, mještanin Garjaka kraj Vrlike, boluje od opstruktivne kronične bolesti pluća zbog čega je 16 sati dnevno ovisan o kisiku, ispričao je za N1 svoje potresno iskustvo s Hitnom pomoći.

“Nažalost bio je doktor, ja mu ne znam ni ime ni prezime, niti me zanima. Rekao mi je dat ćemo ti Solu-Medrol i bit će ti dobro. Nažalost, ja znam da mi od toga neće biti dobro, šutio sam, računam – bit će. Dao mi ga je i otišli su ća”, kazao je. Stanje mu se samo pogoršavalo,a on je u teškim bolovima čekao jutro i opet zvao Hitnu.

“Dolazi mi Hitna, ponovno i isti liječnik koji mi kaže ovdje za ovim mojim stolom, ja ti neću dati aminofilin. Ja ga molim, preklinjem da mi ga da. Ne, ja ti neću dat, ja sam doktor. I ja mu na to odgovorim, citiram: doktore, svi mi to daju kad dođu i ja se povratim. Neka ti drugi daju, ja neću. Daju ti ga samo da te skinu s neke stvari.”

Proveo 16 dana na intenzivnoj

Nakon toga proveo je 16 dana na intenzivnoj u splitskom KBC-u. Zbog spomenutog je liječnika triput slao dopis Ministarstvu zdravstva i zahtijevao inspekciju, a do dana današnjeg nitko mu se nije obratio.

“Da je tad inspekcija došla i pročešljala hitnu medicinsku pomoć, sad ne bi pokojni Matijanić bio pod zemljom, nego bi se drugačije gledalo na to”, kazao je.

VIDEO DANA:

U međuvremenu je ministar Beroš demantirao medijske napise o nestašici lijekova za liječenje oboljelih od covida za koje su Matijaniću u splitskom KBC-u rekli da ih nema u Hrvatskoj.

“Praksa je među bolnicama da u slučaju trenutnog nedostatka određenog lijeka međusobno ustupaju lijek prema trenutnim potrebama u određenoj ustanovi, posebno kada je riječ o pacijentima oboljelim od korone, tako da nema ni jednog opravdanog razloga da bi bilo koja bolnica bila uskraćena za određeni lijek”, poručili su iz Ministarstva zdravstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari