PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Video | Uživajte u sunčanom vremenu dok traje, meteorolozi najavljuju nestabilan vikend

Nakon mjestimične kiše u utorak, koja je barem malo ublažila posljedice dugotrajne suše, u četvrtak bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, na Jadranu i vruće, uz često umjerenu i jaku buru, mjestimice na udare i olujnu, koja će u četvrtak okrenuti na sjeverozapadni vjetar, prenosi Net.hr.

U petak i dane vikenda opet promjenjivije, povremeno s kišom, većinom u obliku pljuskova. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, sažeta je tjedna prognoza za HRT mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a.

Promjena stiže za vikend

četvrtak u unutrašnjosti djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost rijetkih pljuskova. U petak subotu promjenjivo, mjestimice s kišom – u petak više na zapadu, u subotu na istoku. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu u četvrtak većinom sunčano i uglavnom suho. U petak subotu uz promjenjivu naoblaku ponegdje pljuskovi – u petak više na sjeveru, a u subotu na jugu. U četvrtak će bura postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić prognozirao je za četvrtak u unutrašnjosti djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost rijetkih pljuskova. U petak i subotu promjenjivo, mjestimice s kišom – u petak više na zapadu, u subotu na istoku. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Češća kiša bit će u Slavoniji i Baranji, čak i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Na Jadranu u četvrtak većinom sunčano i uglavnom suho. U petak i subotu uz promjenjivu naoblaku ponegdje pljuskovi – u petak više na sjeveru, a u subotu na jugu. U četvrtak će bura postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari