NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

Video | Britanski mornari u nedjelju uplovili, u utorak tek prošetali Splitom. Stižu i Amerikanci

Čari Splita u suton sezone otkrivaju i mornari britanske ratne mornarice. U Split su uplovili u nedjelju, a tek danas prvi od njih imali su priliku posjetiti grad.

“Split je prekrasno mjesto. Prekrasan grad, prekrasan stari grad, uživanje je istraživati ga. Hrana je prekrasna, a djevojke ne mogu komentirati”, kaže John Smith iz Velike Britanije.

“Vrijeme je predivno, sve je puno palmi, plaža i bogate povijesti”, govori Brody McKnight, a za hranu poručuje da imamo najbolje nachose na svijetu.

Riječ je o vojnicima kraljevske ratne mornarice, posadi razarača Defender.

Čudo tehnike kako ga nazivaju vojni stručnjaci, dug je nešto više od 150 metara. Broji 234 člana posade, a osnovna namjena mu je radarski nadzor u svrhu protuavionske i proturaketne zaštite. Raspolaže najmodernijim radarskim sustavima posljednje generacije.

Prilika je to i za Splićane da ga razgledaju grdosiju iz neposredne blizine.

“Zatvoren si tu 24 sata unutra. Nema ni sunca ni miseca. A vidi ovo, a tko ovo more platiti”, kaže Jadran Rumora iz Splita.

Jedinstven kadar za selfi za slovensku obitelj, koja u Dalmaciji provodi kasni jesenski odmor.

“Neobičan, ogroman, zanimljiv”, poručuje Mojca Grudnik iz Slovenije.

A Britanci su dobri potrošači, uvjeravaju nas Slovenci.

“To svakako dobro. Sezona je u opadanju, no dolaze nam u posezoni. Lomite pare”, kaže Igor Kosel iz Slovenije.

Britanci Split napuštaju za dva dana, a na milju od grada uskoro bi se trebao usidriti i jedan od najvećih ratnih brodova današnjice. Američki nosač zrakoplova George Bush s pet tisuća članova posade.

“Već su se svi pripremili i nadam se da će vojnicima Split biti prezentiran u punom sjaju. Nek vide di će se vratiti dogodine na ‘holiday’, pravi”, poručuje ugostiteljica Jelena Tabak.

Još su svježa sjećanja iz veljače kada je u srcu zime Split doživio kratku, ali slatku špicu sezone, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari