Brod na kojem ima Hrvata usred uragana: U stražnji dio prodire voda, u tijeku spašavanje

Brodu su stali motori, a valovi su bili 15 do 20 metara visine

Francuski vlasnik offshore brodova Bourbon pokrenuo je akciju spašavanja tegljača za opskrbu ‘Bourbon Rhode’, u koji je 26. rujna počela prodirati voda u stražnji dio broda nakon što su ga pogodile loše vremenske prilike povezane s uraganom Lorenzo, kategorije 4. Na tegljaču ima i Hrvata, doznaje pomorac.net.

Brodu su stali motori, a valovi su bili 15 do 20 metara visine.

Bio je na putu prema Gvajani, nekih 1200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku kada se našao u problemima.

Bourbon kaže da je aktiviran krizni stožer i da surađuje s Regionalnim operativnim centrom za nadzor i spašavanje (CROSS) West Indies-Gvajana. CROSS je zatražio od broda za rasuti teret ‘SSI Excellent’ da promijeni rutu i pomogne tegljaču. Brod je bio 20 sati udaljen od njih.

‘Bourbon Rhode’ je dugačak 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

U posljednjih nekoliko dana Lorenzo je brzo pojačao od tropske oluje do uragana kategorije 4, no ne očekuje se da će zaprijetiti kopnu, piše pomorac.net.
Vijesti.hr
Foto: www.bourbonoffshore.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari