BRODOGRADNJA NA SAMRTI: Uljanik ide u stečaj, preostalih 1118 radnika dobit će otkaz pismenim putem!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ročište je u travnju odgođeno zbog dolaska predstavnika kineskog China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC)

Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je na novom ročištu proglasio stečaj nad Uljanik Brodogradilištem.

Stečaj će biti objavljen kroz iduća tri dana, a preostalih 1118 radnika će pismenim putem dobiti otkaz.

Ročište je održano nakon što je sudac Ivan Dujić 24. travnja ročište odgodio za 13. svibnja.

Sudac je na ročištu 24. travnja ustvrdio kako je zakonski rok odgode od 60 dana istekao, ali kako postoje rokovi za pobijanje pravne radnje te je prihvatio još jednu odgodu.

Međutim, sudac Dujić je tada naglasio i kako će proglasiti stečaj, ako račun Uljanik Brodogradilišta do 13. svibnja ne bude deblokiran, što se nije dogodilo.

Ročište je u travnju odgođeno zbog dolaska predstavnika kineskog China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), koji su krajem travnja i početkom svibnja obišli brodogradilišta u Puli i Rijeci, a još nije poznato kakva je njihova namjera u pogledu brodogradilišta Uljanik i 3. maj.

Predsjednik Uprave Uljanik Brodogradilišta Sandi Božac na tom je ročištu istaknuo da dolazak predstavnika kineskog brodogradilišta predstavlja još jednu šansu za opstanak te zatražio odgodu kako bi bila iskorištena i ta zadnja šansa da se tvrtka pokuša uloviti za slamku spasa.

S traženjem odgode na ročištu u travnju složili su se i predstavnici Nadzornog odbora Uljanika, kao i Uljanikovih sindikata.

Sudac je na koncu odgodio ročište i novo zakazao za 13. svibnja, ali i poručio da je to krajnji rok i da će, ukoliko ne bude odblokiran račun, tog dana proglasit stečaj.

U međuvremenu tri su tvrtke iz sastava Uljanik grupe završile u stečaju – 2. svibnja otvoren je i zaključen stečaj Uljanik Poslovno informacijskih sustava, a 9. svibnja otvoreni su stečajevi nad tvrtkama Uljanik TESU i Uljanik Strojogradnja Diesel.

Još ranije, sredinom travnja Trgovački sud u Pazinu otvorio je stečajni postupak nad Uljanik Proizvodnja opreme.

Za sve je te tvrtke, kao i za krovno društvo Uljanik d.d. te za Uljanik Brodogradilište, kao i brodogradilište 3. maj, prijedloge za otvaranje stečaja podnijela Financijska agencija (Fina), a zbog blokade njihovih računa dulje od 120 dana.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari