Stablo vam je palo na automobil? Evo što trebate učiniti

Foto: Ilustracija (Facebook/Romina Marković)

Što se tiče osiguranja, najbolje bi bilo nazvati svoju osiguravateljsku kuću i provjeriti što u tom slučaju napraviti kako bi vam priznali nastalu štetu

Olujno nevrijeme zahvatilo je Hrvatsku, na zagrebačkom su području ozlijeđene dvije žene, a uz oštećenja krovova vatrogasci su najčešće intervenirali zbog srušenih stabala.

Ako vam je stablo oštetilo osobni automobil, evo što trebate učiniti.

Prema informacijama koje je tportal dobio od Državne uprave za spašavanje na telefonski broj 112, ako je stablo ili neki veći predmet još na vašem automobilu i ne možete ga sami maknuti, trebate pozvati vatrogasce na telefonski broj 193. Oni će izaći na teren i maknuti ga.

Ako trebate i službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, obratite se policiji na telefonski broj 192.

Što se tiče osiguranja, najbolje bi bilo nazvati svoju osiguravateljsku kuću i provjeriti što u tom slučaju napraviti kako bi vam priznali nastalu štetu.

Ovisno o vrsti osiguranja vašeg automobila, oni bi vam trebali dati upute u postupcima naknade štete. Neki osiguravatelji kažu da je dovoljno da slikate situaciju na licu mjesta i da će to biti dovoljno. Trebate doći i kod njih na procjenu štete.

U slučaju da vam je automobil uništilo drvo s javne površine, štetu bi vam morala platiti lokalna samouprava. Njihova je dužnost brinuti se o drveću koje se nalazi uz prometnice, a i oni sami ugovaraju osiguranje baš za ovakve slučajeve.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views