VELIKI RAST

Broj zaraženih munjevito raste! Beroš: ”Nismo se dovoljno dobro pripremili za četvrti val”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vili Beroš je na aktualnom satu u saboru govorio o koronavirusu.

Beroš je ranije potvrdio nove korona-brojke i rekao da smo na početku četvrtog vala, piše Index.

“Današnja brojka je upozorenje. Imamo sedam preminulih građana, od kojih je samo jedan bio cijepljen. Nalazimo se na početku četvrtog vala”, rekao je.

“Zdravstveni sustav bit će spreman, ali pitanje je koliko smo mi kao društvo i kao nacija spremni na njega. Nismo u potpunosti. Nije dovoljno cijepljenih da bismo mirno ušli u jesen.”

VIDEO DANA:

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar upozorio je da se infekcija koronavirusom počela pojačano širiti i brojevi novozaraženih nisu mali pa nema razloga za miran san.

“Jučer smo obrisali preko 750 naših sugrađana, gužva je i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. To samo pokazuje da se infekcija itekako počela pojačano širiti, brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san”, izjavio je Šostar novinarima nakon konferencije za medije na kojoj je najavljena biciklijada Biciklom do zdravlja, koja će se održati 18. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari