NAPETO

Napeto u Zagorju: Antimaskeri pred školom usporedili novinare s “Hitlerovim ljudima”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Već tjedan dana ne smiruju se napetosti pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama. 

Policija je, kako neslužbeno doznajemo, jutros privela jednog antimaskera koji je došao podržati Kristijana Gaćinu, oca dječaka koji već tjedan dana ne ide na nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole. Gaćina, njegova supruga i sin su se i jutros pojavili pred školom, ali dječak opet nije ušao na nastavu jer – nije nosio masku, piše Index.hr.

Policija privela antimaskera, tamo su i zaštitari

I jutros se u okolici škole okupilo nekoliko antimaskera koji daju podršku Gaćini. Dočekali su ih policija i zaštitari. Policija ih je legitimirala, a jednog su priveli.

Na novinarska pitanja do kada misle prosvjedovati, antimaskeri su odgovorili da “ovo nije prosvjed”, pitajući novinare znaju li oni definiciju prosvjeda.

Kada su ih novinari pak upitali zašto su se onda okupili pred školom i tko su oni, prosvjednici su odgovorili da su oni “samo prolaznici” i upitali novinare zašto su oni tu. Nakon što su im novinari pojasnili da samo rade svoj posao, prosvjednici su im odgovorili da su “tako govorili i Hitlerovi ljudi”.

Ravnatelj Osnovne škole Krapinske Toplice Samson Štibohar rekao je kako roditelji odbijaju njegov poziv da dođu u školu na razgovor, a škola čini sve kako bi se učenici osjećali sigurno.

“Sve institucije koje se brinu za zdravlje i sigurnost djece upoznate su sa situacijom, a zaštitari i MUP pomažu kako bi se rad u školi nesmetano odvijao”, kazao je ravnatelj.

Antimaskeri su se verbalno sukobili s novinarima na terasi kafića preko puta škole.

Antimaskeri su došli u kafić i upustili se u verbalni okršaj s novinarima koji su tamo pili kavu. Nakon kraće prepirke antimaskeri su i sami sjeli na kavu i to stol do novinara.

Do škole u Krapinskim Toplicama stigla je još jedna policijska patrola. Predali su snop papira kolegama koje dežuraju kod škole i otišli.

Istovremeno je do škole stiglo još dvoje ljudi u civilnoj odjeći, koji su ušli u školu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari